Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
21
General (but related to Code::Blocks) / Re: antivirs bitdefender
« Last post by Miguel Gimenez on June 12, 2024, 11:11:15 am »
Profile spammer reported to moderator.
22
Embedded development / Re: error: -mmcu
« Last post by Miguel Gimenez on June 12, 2024, 11:10:22 am »
You should use the "GNU GCC Compiler for MSP430 (HighTec)". If your CPU is not listed, but suported by the compiler, you can add it in the "Other compiler options", p.e. -mmcu=mps430xG666
23
Help / Re: some of my workspaces don't have "other" files folder
« Last post by Miguel Gimenez on June 12, 2024, 11:02:15 am »
Profile spammer reported to moderator.
24
General (but related to Code::Blocks) / Re: antivirs bitdefender
« Last post by grumblesoftb on June 12, 2024, 10:19:24 am »
I only trust ESET antivirus. Never seen any errors and feel safe when using.
25
Embedded development / error: -mmcu
« Last post by Nayani on June 12, 2024, 10:17:24 am »
Hello all,
I am trying to compile code for MSP430 but getting errors. I have a folder which contains the binaries for MSP430 (in folder c:\ti\msp430-gcc). I have added the path. In CB, under settings -> compiler (heading "global compiler settings"), under compiler flags, I set (ticked) some options (optimization not set to any, I guess this will be treated as -O0), specially under MSP430 MCU derivatives (-mmcu option to CC430 5125, my controller (MSP430F67791) is not listed). When I compile a simple 'C' code without any reference controller specific instructions (just a main and a forever loop), I am getting the error "missing argument to -mmcu=". I have also set this compiler as default compiler (though I use generic GCC for Windows). Here are my questions
1. How can I rectify this error?
2. Is there a way I can provide the specific controller part which is missing in the list? If not, what is the workaround?
3. Is there any clear/elaborate tutorial on setting up embedded MCU projects and building?

I await your guidance. Thank you for your time.

26
Help / Re: some of my workspaces don't have "other" files folder
« Last post by lossstarry on June 12, 2024, 06:02:37 am »
I think those spammers should be dealt with severely
27
Help / Re: High CPU usage during build operation when verbose is enabled
« Last post by christo on June 12, 2024, 05:11:25 am »
Attaching perf output with and without ctre
28
Help / Re: High CPU usage during build operation when verbose is enabled
« Last post by christo on June 12, 2024, 05:10:26 am »
Integrated ctre which is mentioned in the links provided by @blauzahn and tested, performance is much better.
With ctre, we can't use xml for storing the regex, it should be added to the code. I've done the changes such that if there is any regex in the xml file, it would be used by old method, and if not matched, ctre match is used. This way,   regex can be tested using the xml, once finalized, add it to the code. Please note, this change requires c++20.
Attaching patch
29
Nightly builds / Re: The 28 January 2024 build (13434) is out.
« Last post by Miguel Gimenez on June 11, 2024, 05:30:33 pm »
This was fixed shortly after in r13438
30
Nightly builds / Re: The 28 January 2024 build (13434) is out.
« Last post by HuskyDucky on June 11, 2024, 04:54:52 pm »
Code::blocks build 13434 is included in the Discovery repository of Fedora 40.
I am using the Fedora 40 spin KDE.
Every time I try to close the Code::blocks with the project's workspace open it stucks.
This issue is fixed in the latest version?
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10