Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Using Code::Blocks / Re: Problem with svn 12446
« Last post by gd_on on June 07, 2021, 11:28:03 pm »
I use now svn 12458 (as told in reply #14), but this does not change anything for this specific problem. RPT file is the same (except for addresses).

If you look also in my reply #13, you can see that the problem is not recent, and was already there before the new squirrel rewrite.
52
Using Code::Blocks / Re: Problem with svn 12446
« Last post by oBFusCATed on June 07, 2021, 08:29:01 pm »
Are you still using rev 12446? There were major problems with the new squirrel binding API which I've since fixed.
Have you tried to build the latest trunk?
53
Using Code::Blocks / Re: Problem with svn 12446
« Last post by gd_on on June 07, 2021, 08:12:44 pm »
I have added  -fno-strict-aliasing to the Squirrel target. Effectively, less warnings during the build (a full rebuild), but it's not sufficient: the problem is still there :(
54
Help / Re: Project not working when copying it to different pc
« Last post by oBFusCATed on June 07, 2021, 07:19:43 pm »
Do you have you executable and object files (.objs folder) in the git repo?
If you have them this would explain the strange behaviour.
Does a full rebuild (Build -> Rebuild) fix the problem?
55
Help / Re: Project not working when copying it to different pc
« Last post by stahta01 on June 07, 2021, 07:16:15 pm »
It is not a normal problem to have.
So, you likely did something wrong.

Post a build log.

Possible link; my internet is not responding with the link either the server or my end is having issues.
https://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ-Compiling_%28general%29#Q:_How_do_I_report_a_compilation_problem_on_the_forums.3F

WARNING: Do not add *.depend to git it is not considered the proper thing to do. I have no idea if doing that could cause this issue.

Tim S.
56
Help / Project not working when copying it to different pc
« Last post by moriluka on June 07, 2021, 06:57:37 pm »
Hey,

as the title suggests I've run into a little problem lately.

I'm using both a Win10 PC as well as a Laptop running Ubuntu 20.04 to code and I'm transferring the projects between these 2 via git.
Now the problem is that everytime I pull the git-repo and try to open and build the project in codeblocks i get tons of errors (i. e. "undefined reference to main", etc.). This isn't a big problem though because when i cut out all the code from the project, build and paste the code back into codeblocks it works exactly like how it's supposed to.

My question is, is this generally a problem in codeblocks or is it a problem on my end? And if it's the latter is there any known cause (or in turn solution) to this problem?

Please excuse me if this is a dumb question, but as someone who has used codeblocks for less than a week it seems a little weird.

Thanks in advance,
Moritz
57
Using Code::Blocks / Re: Problem with svn 12446
« Last post by Miguel Gimenez on June 07, 2021, 06:14:03 pm »
Looks like memory layout in Squirrel is flaky, see ticket 1102
You can try adding -fno-strict-aliasing to the Squirrel target.
58
Using Code::Blocks / Re: Problem with svn 12446
« Last post by gd_on on June 07, 2021, 05:42:34 pm »
I also tried the new TDM compiler version based on gcc 10.3 in 64 bits. The problem is the same. No differences if I use svn 12458.
More, the executable codeblocks.exe is considered as containing a virus by my McAfee antivirus software >:(. A false positive, surely. Though I can tell McAfee to ignore this file, it's annoying.
I also tried to debug C::B, but without success : I can't identify the real problem :-[
59
Please share your values for Settings - Environment... - General settings, lower three values.
I've set mine to
Code
/bin/sh -c
xterm -T $TITLE -e
xdg-open
trying to mimic your screenshots.

But I was unable to reproduce your issue:
Code
/media/IDE/ProgrammingCode/0._Console/c_programs$ ls -lAtr
total 28
-rw-rw-r-- 1 commaster commaster  1080 Jun  7 07:48 c_programs.cbp
-rw-r--r-- 1 commaster commaster   738 Jun  7 07:50 main.c
drwxr-xr-x 2 commaster commaster  4096 Jun  7 07:50 .objs
-rwxrwxr-x 1 commaster commaster 14472 Jun  7 07:50 pointers_addressof

Code
address of a char example: 0x7fffd37732df
address of a double example: 0x7fffd37732e8
address of a float example: 0x7fffd37732e0
address of an int example: 0x7fffd37732e4
address of a char a example: 0x7fffd37732df
pointer to address of char a example: 0x7fffd37732df
address of a array e example: 0x7fffd37732f3
pointer to address of array e example: 0x7fffd37732f3
address symbol used (optional), array e example: 0x7fffd37732f3
address symbol used for one element, array e example: 0x7fffd37732f4

Process returned 0 (0x0)   execution time : 0.005 s
Press ENTER to continue.

P.S. Also try executing the compiled binary from the terminal using ./pointers_addressof
I also suspect that "/media/IDE/ProgrammingCode/0._Console/c_programs/pointers_addressof" is a folder, not your executable, in which case "sh" says "Permission denied" to execute a folder.
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10