Code::Blocks Forums

User forums => Help => Topic started by: alshland on December 22, 2009, 10:28:15 am

Title: Can't run target automatically
Post by: alshland on December 22, 2009, 10:28:15 am
Hi
    I'm new to C::B.
    I am using it under Puppy Linux, and I have no problem in compiling and building.
    But every time I click the "Run" button, it just appears a terminal window but not running the target.
    for example: my project is set in /usr/projects and the project name is "try1", after I click the "Run", the terminal appears,
        and the PWD is /usr/projects/try1, and I have to manually "cd bin/Debug" to run the program.
    How can I solve the problem?
Title: Re: Can't run target automatically
Post by: jens on December 22, 2009, 11:00:23 am
First question: wchich version of C::B do you use ?

Please copy the content of the build log (if you try to run your program) and paste it here.
Title: Re: Can't run target automatically
Post by: alshland on December 22, 2009, 11:25:52 am
First question: wchich version of C::B do you use ?

Please copy the content of the build log (if you try to run your program) and paste it here.

Using C::B 8.02 in Chinese Language(this web doesn't support, I'll try to translate)
The log is:

-------------- Building: Debug in try1­ ---------------

Compiling: main.cpp
Linking Console application: bin/Debug/try1
Output size is 38.36 KB
Process end, Status is 0 (0 minute, 0 Second)
0 Error, 0 Warning
 
Title: Re: Can't run target automatically
Post by: jens on December 22, 2009, 11:33:09 am
Please copy the content of the build log (if you try to run your program) and paste it here.

Please post the log when running the program not when compiling.
And if you have chinese characters in the projects path, try it in a folder without chinese characters.
Title: Re: Can't run target automatically
Post by: alshland on December 22, 2009, 11:46:20 am
Please copy the content of the build log (if you try to run your program) and paste it here.

Please post the log when running the program not when compiling.
And if you have chinese characters in the projects path, try it in a folder without chinese characters.

O...

When running, the log is:

Checking for existence: /usr/projects/try1/bin/Debug/try1
executing: xterm -T try1 -e /opt/codeblocks-8.02/bin/cb_console_runner /usr/projects/try1/bin/Debug/try1  (in /usr/projects/try1/.)

And after running, there appends following:

Process End, Status is 0(0 minute, 57 seconds)

The Project path is /usr/projects/, without Chinese characters.