Author Topic: CVS changes  (Read 17980 times)

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: CVS changes
« Reply #15 on: September 07, 2005, 12:06:09 am »
Sorry about that. It's fixed in CVS but you won't get the changes immediately, because of the anon-cvs lag :(
Anyway, run dos2unix on configure.in, bootstrap and acinclude.m4.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

grv575

  • Guest
Re: CVS changes
« Reply #16 on: September 07, 2005, 02:09:49 am »
oh.  should have thought of that  :D
thanks

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: CVS changes
« Reply #17 on: September 07, 2005, 01:58:56 pm »
Just to let everyone know, the build system is almost complete :lol:.

make clean|distclean|dist is now working.
It also works for in-place builds, as well as out-of-place.

The only thing left is correct discovery of the XRC library, where it applies (it must exist for wx2.4, but not for wx2.6 in which it is embedded *but* only if wx2.6 was built with --enable-xrc). Also, haven't checked with unicode versions but it *should* work.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: CVS changes
« Reply #18 on: September 07, 2005, 05:17:18 pm »
Replace *should* with *must* please :lol:

It's easy to test: Modify the file (add a space) and save. In your compiler settings, add the define wxUSE_UNICODE. Press ctrl-shift-f9 to compile current file. Ta-da! :D

That's what i'd been doing when converting to unicode.

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: CVS changes
« Reply #19 on: September 07, 2005, 05:51:36 pm »
Thanks for the info Rick, but I was talking about the GNU build system (autoconf/automake) :)
Be patient!
This bug will be fixed soon...

grv575

  • Guest
Re: CVS changes
« Reply #20 on: September 08, 2005, 06:30:59 pm »
tested configure and make (--enable-debug) without error.  make install failed (in place make):

make:
Code
make[4]: Entering directory `/usr/src/codeblocks/src/src/resources'
cd . && zip ./resources.zip *.xrc images/*.png images/16x16/*.png > /dev/null
cd ./start_here && zip ./start_here.zip *.htm* *.jpg > /dev/null

make install:
Code
make[5]: Entering directory `/usr/src/codeblocks/src/src/resources'
make[5]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
cd ./start_here && zip ./start_here.zip *.htm* *.jpg > /dev/null
test -z "/usr/local/share/codeblocks" || mkdir -p -- "/usr/local/share/codeblock
s"
 /bin/install -c -m 644 'resources.zip' '/usr/local/share/codeblocks/resources.z
ip'
 /bin/install -c -m 644 './start_here.zip' '/usr/local/share/codeblocks/start_he
re.zip'
/bin/install: cannot stat `./start_here.zip': No such file or directory

#find . -iname start_here*
codeblocks/src/src/resources/start_here/start_here.zip

So it puts start_here.zip in the start_here/ subdirectory but then tries to install start here from the resources (parent) directory - instead of first changing to resources/start_here...

grv575

  • Guest
Re: CVS changes
« Reply #21 on: September 08, 2005, 06:46:20 pm »
Also, the debug version of codeblocks on linux seems to use add2line to get line#s from the codeblocks binary.  This currently only works if I do:
cd /usr/local/bin; codeblocks

i.e. the PATH is not searched by the addr2line debug generation step.  Just FYI, maybe this is easy to fix.

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: CVS changes
« Reply #22 on: September 08, 2005, 07:59:24 pm »
tested configure and make (--enable-debug) without error.  make install failed (in place make):

Thanks again.
I noticed it a little while ago and I 've fixed it.
I haven't commited it yet because I 'm adding a little extra: create menu entry and associate application with *.cbp/*.workspace files during 'make install' :D

Be patient!
This bug will be fixed soon...

grv575

  • Guest
Re: CVS changes
« Reply #23 on: September 09, 2005, 03:36:48 am »
Not sure if important or not but libraries are linked twice (once during make and then again during make install - which gives a warning about it).  You then end up with:

-rw-r--r--  1 root root  697586 2005-09-06 12:22 libpluginwizard.a
-rwxr-xr-x  1 root root    1170 2005-09-08 12:32 libpluginwizard.la
lrwxrwxrwx  1 root root      24 2005-09-08 12:32 libpluginwizard.so -> libplugin
wizard.so.0.0.1
lrwxrwxrwx  1 root root      24 2005-09-08 12:32 libpluginwizard.so.0 -> libplug
inwizard.so.0.0.1
-rwxr-xr-x  1 root root  585624 2005-09-06 12:22 libpluginwizard.so.0.0.0
-rwxr-xr-x  1 root root  596988 2005-09-08 12:32 libpluginwizard.so.0.0.1

e.g. libpluginwizard.so.0.0.0 does not appear to be used.


Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: CVS changes
« Reply #24 on: September 09, 2005, 09:15:25 am »
Take a look at the dates: I changed the version number...
Be patient!
This bug will be fixed soon...