Author Topic: Debug problem on Windows  (Read 2603 times)

Offline TSalm

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 16
    • florent gabriel
Debug problem on Windows
« on: June 27, 2007, 12:19:49 am »
Hi,

I'm using C::B with :
 - Windows Vista (please no comment thanks ;) )
 - MinGW with g++ version 3.4.2
 - gdb 5.2.1

I compile my project with the `-g` option.

When I launch the debugguer, it send the message : no debugging symbols found

here is the log :
Code
Type "show copying" to see the conditions.
There is absolutely no warranty for GDB.  Type "show warranty" for details.
This GDB was configured as "i686-pc-mingw32".
>>>>>>cb_gdb:
> set confirm off
>>>>>>cb_gdb:
> set width 0
>>>>>>cb_gdb:
> set height 0
>>>>>>cb_gdb:
> set breakpoint pending on
No symbol table is loaded.  Use the "file" command.
>>>>>>cb_gdb:
> set print asm-demangle on
>>>>>>cb_gdb:
> set unwindonsignal on
>>>>>>cb_gdb:
> set debugevents on
>>>>>>cb_gdb:
> set new-console on
>>>>>>cb_gdb:
> set disassembly-flavor att
>>>>>>cb_gdb:
> directory ../src
>>>>>>cb_gdb:
> directory C:/Users/Florent/Documents/src/ROOT/FLorganiz/IDE/
>>>>>>cb_gdb:
> directory C:/Users/Florent/Documents/src/ROOT/FLorganiz/
>>>>>>cb_gdb:
> break "C:/Users/Florent/Documents/src/ROOT/FLorganiz/src/main.cpp:138"
No symbol table is loaded.  Use the "file" command.
>>>>>>cb_gdb:
> break "C:/Users/Florent/Documents/src/ROOT/FLorganiz/src/main.cpp:282"
No symbol table is loaded.  Use the "file" command.
>>>>>>cb_gdb:
> run
gdb: child_init_thread_list
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=CREATE_PROCESS_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=LOAD_DLL_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=LOAD_DLL_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=LOAD_DLL_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=EXCEPTION_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=978 code=CREATE_THREAD_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=2424 code=EXIT_THREAD_DEBUG_EVENT)
gdb: kernel event for pid=2980 tid=1672 code=EXIT_PROCESS_DEBUG_EVENT)
Program exited normally.
gdb: child_close, inferior_ptid=1672
>>>>>>cb_gdb:
> quit

I really don't understand...
have a way ?
thanks in advance.

TSalm


OS: Linux Slackware
Compiler: gcc 3.4.6
wxW: 2.6.4

Offline TDragon

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 943
    • TDM-GCC
Re: Debug problem on Windows
« Reply #1 on: June 27, 2007, 12:33:18 am »
I'm not sure if this is the cause of your problem, but as per this page in the Wiki, GDB 6.3-2 is the recommended version to use with Code::Blocks.
https://jmeubank.github.io/tdm-gcc/ - TDM-GCC compiler suite for Windows (GCC 9.2.0 2020-03-08, 32/64-bit, no extra DLLs)

Offline byo

  • Plugin developer
  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 837
Re: Debug problem on Windows
« Reply #2 on: June 27, 2007, 02:38:12 am »
Also check if you have "Strip all symbols from binary" selected. That option will remove all symbols even when using -g option.

BYO

Offline TSalm

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 16
    • florent gabriel
Re: Debug problem on Windows
« Reply #3 on: June 27, 2007, 07:27:47 am »
Oups,
Indeed, the option "Stop all symbols from binary" was selected...
now it seems to run smoothly,

I'll look for GDB 6.3-2 to avoid any other problem.

thanks to byo and TDragon.

TSalm

OS: Linux Slackware
Compiler: gcc 3.4.6
wxW: 2.6.4