Author Topic: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues  (Read 10557 times)

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« on: April 26, 2007, 03:12:36 pm »
Ongoing thread about switching from wxWidgets 2.6.3 to wxWidgets 2.8.3, for the wxMac build.
Major items might eventually get up filed as proper bug reports, if they can be isolated enough.

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #1 on: April 26, 2007, 03:14:14 pm »
First up is a problem with the toolbars:

wxWidgets 2.6:


wxWidgets 2.8:


That is, all the menus are missing...

bnilsson

  • Guest
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #2 on: May 01, 2007, 04:42:19 pm »
Another one here.
After building and launching CB3912, I got a number of wxWidgets Alerts, as shown below.
The last one came up at CB quit.
How can this be tracked down?
Is it wxWidgets itself or CB calls to wxWidgets?

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: May 01, 2007, 05:24:28 pm by bnilsson »

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #3 on: May 04, 2007, 12:56:15 pm »
After building and launching CB3912, I got a number of wxWidgets Alerts, as shown below.

Those alerts are normal when you run with wxWidgets compiled in debugging mode,
I've fixed the bitmap sizes and other stuff locally - using the patches from BerliOS.

Offline Game_Ender

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 551
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #4 on: May 05, 2007, 04:26:12 pm »
You mean they are normal "flaws" in CB right?  Shouldn't the program run completely clean with no debug mode assertions?

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #5 on: May 06, 2007, 08:37:45 pm »
You mean they are normal "flaws" in CB right?
Yup.

Quote
Shouldn't the program run completely clean with no debug mode assertions?
Probably ?


Offline Game_Ender

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 551
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #6 on: May 08, 2007, 05:23:18 am »
Makes mental note to develop against debug version of wxWidgets ;).

EDIT: Forgot "note"
« Last Edit: May 22, 2007, 04:08:04 pm by Game_Ender »

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #7 on: May 09, 2007, 04:07:21 pm »
Makes mental to develop against debug version of wxWidgets ;).

Yes, it can make you that way. :-)

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #8 on: May 14, 2007, 10:30:32 am »

Here is an error at startup:
Code
../src/mac/carbon/toolbar.cpp(1218): assert "count == 3" failed in Realize(): Reference Count of native tool was not 3 after insertion

And there's also at shutdown:
Code
../src/mac/carbon/toolbar.cpp(643): assert "IsValidControlHandle(viewRef)" failed in ControlToolbarItemHandler().

Each appears four times, so I think it's related to the four missing toolbar widgets.
This was with wxWidgets 2.8.4-rc1, since wxWidgets 2.8.4-rc2 doesn't even compile.

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #9 on: May 14, 2007, 10:46:59 am »
This wxWidgets bug seems related too: #1638728: Toolbar on a floating AUI pane (Mac)

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #10 on: May 14, 2007, 11:39:04 am »
Toolbar works OK in wxWidgets 2.8.4 when you set wxMAC_USE_NATIVE_TOOLBAR=0:


(never mind the gradients outside the toolbars, those are just a side-effect of UNO)

Offline afb

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 884
Re: Mac OS X wxWidgets 2.8 issues
« Reply #11 on: May 14, 2007, 03:58:35 pm »
Also, maybe the large icons from 32x32 to 24x24 instead:

32x32: (current)


24x24: (native)


They look a little blurred, though, from the mandatory scaling.

16x16: (small)

« Last Edit: May 14, 2007, 04:29:53 pm by afb »