Author Topic: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2  (Read 7757 times)

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« on: August 28, 2006, 06:57:05 pm »
Hello!!, I already posted this in another topic, but I think it was not the correct place to post it, so I'm creating a new topic with my problem (thanks for your patience  :shock:  )

Description:

I'm trying to follow the WIKI instructions to compile the source code from svn. I'm using slackware 10.2 without modify anything, and I can successfully install the wxGTK packages. But whe I try to run the ./bootstrap command, I get the message: Permission denied.
I'm using a root account!, so, what could be wrong here?, may anyone help me please?   :(

Thanks in advance!!!
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #1 on: August 28, 2006, 07:41:23 pm »
Try running chmod +x bootstrap first.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #2 on: August 30, 2006, 02:49:29 am »
Thank you!!!
Now the ./bootstrap command is working OK and I can start the compilation with make,
But.....

After a few minutes of compiling, I get this error:

In file included from codecompletion.cpp:43:
../../../src/sdk/editorcolourset.h:43: error: `wxSCI_KEYWORDSET_MAX' was not
   declared in this scope
../../../src/sdk/editorcolourset.h:51: error: `wxSCI_KEYWORDSET_MAX' was not
   declared in this scope
make[4]: *** [codecompletion.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins/codecompletion'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins/codecompletion'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/C

So, what could be the problem here?
Thanks in advance for your help!!!!  :D
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #3 on: August 30, 2006, 01:35:56 pm »
One more thing, when I ran the ./bootstrap I saw some warnings of "underquote" (or something like that) regarding the wx macros. But just warnings, not errors.
And the strange thing is that the compiling process worked fine during a few minutes (I mean, the wx lib appears to be installed OK), but then I get that error  :(

If someone can help me, I'll be very happy!   :D
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #4 on: August 30, 2006, 05:23:26 pm »
Seems like a missing #include. Will fix it tonight.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #5 on: August 30, 2006, 11:09:57 pm »
OK Thanks, it is solved.... but now I'm getting this new one:

classbrowserbuilderthread.cpp: In member function `void
   ClassBrowserBuilderThread::AddChildrenOf(wxTreeCtrl*, wxTreeItemId, int,
   int)':
classbrowserbuilderthread.cpp:177: error: `DBGLOG' undeclared (first use this
   function)
classbrowserbuilderthread.cpp:177: error: (Each undeclared identifier is
   reported only once for each function it appears in.)
make[4]: *** [classbrowserbuilderthread.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins/codecompletion'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins/codecompletion'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src/plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/Codeblocks/src'
make: *** [all-recursive] Error 1

 :(
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5300
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #6 on: August 30, 2006, 11:16:16 pm »
add
#include "messagemanager.h"

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #7 on: August 31, 2006, 12:24:29 am »
Actually, comment it out. It shouldn't be there.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #8 on: August 31, 2006, 01:12:52 am »
I just added #include "messagemanager.h" and then it worked fine!!  :D
But.. why do you said that I have to comment it out?, I mean, just after including that header I was able to continue compiling... :shock:

I'm now trying the Linux distro under my Slackware 10.2 . Thank you very very much guys!!!!!!!!

 :D
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline Game_Ender

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 551
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #9 on: August 31, 2006, 05:53:48 am »
Just a security note, you should probably do as little as root as possible.  The only step of the Code::Blocks install that sould require system wide persmissions is "make install".

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #10 on: August 31, 2006, 08:31:24 am »
But.. why do you said that I have to comment it out?, I mean, just after including that header I was able to continue compiling... :shock:

Because that was a debugging message which should be commented. And that class is a thread so it's possible to expect some unexpected crashes...
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #11 on: August 31, 2006, 02:40:22 pm »
OK, I understand... but if I coment it again, I'll get the error again, right?...
However, I'm now testing Codeblocks in Slackware, and It is working really good!!, You are the best developer team I never see!!!

Thanks for your amazing work!!  :D
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #12 on: August 31, 2006, 03:06:32 pm »
OK, I understand... but if I coment it again, I'll get the error again, right?...

No, it's already fixed in SVN.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kelo81

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 86
Re: Error when compiling Codeblocks under Slackware 10.2
« Reply #13 on: August 31, 2006, 03:34:04 pm »
Ok thank you!!, I'll download it tonight  :) (I can't wait!)
Ezequiel Ruiz
Tango/04 consultant
www.tango04.com