Author Topic: wxSmith Tutorial 1 "Hello World" produces a Segment Fault  (Read 971 times)

Offline vdejkennedy

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
wxSmith Tutorial 1 "Hello World" produces a Segment Fault
« on: April 19, 2022, 04:29:44 pm »
Environment:
Linux Lite 5.4  (Ubuntu)
CodeBlocks 20.03
wxSmith 1.0
wxSmith-Aui 0.8.1
wxSmith Contrib Items  0.2


WxSmith Tutorial-1 "Hello World"
 Resource
  Tutorial-1
    wxFrame
      Tutorial_1Frame
        wxFrame
          wxBoxSizer:BoxSizer1
            wxPannel:Panel1
 
 Problem description:           
 WxSmith Tutorial 1 works up to the wxPanel as shown by the resource view above,
 Build/Run produces appropriate window.
 
 When any sizer control is added to the Panel1 the following Debug indicates successful
 processing but no window is presented. (although preview is successful)
 
 Attempting to run the executable results in a segment fault.
 
 Somewhat stumped at this point, any suggestions would be appreciated.
-------------- Build: Debug in Tutorial-1 (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

g++ -I/usr/lib/x86_64-linux-gnu/wx/include/gtk3-unicode-3.0 -I/usr/include/wx-3.0 -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DWXUSINGDLL -D__WXGTK__ -pthread -Winvalid-pch -include wx_pch.h -DWX_PRECOMP -Wall -g  -c /home/jim/CodeBlocks/Tutorial-1/Tutorial_1Main.cpp -o obj/Debug/Tutorial_1Main.o
g++  -o bin/Debug/Tutorial-1 obj/Debug/Tutorial_1App.o obj/Debug/Tutorial_1Main.o  -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu -pthread   -lwx_gtk3u_xrc-3.0 -lwx_gtk3u_html-3.0 -lwx_gtk3u_qa-3.0 -lwx_gtk3u_adv-3.0 -lwx_gtk3u_core-3.0 -lwx_baseu_xml-3.0 -lwx_baseu_net-3.0 -lwx_baseu-3.0   
Output file is bin/Debug/Tutorial-1 with size 711.27 KB
Process terminated with status 0 (0 minute(s), 2 second(s))
0 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 2 second(s))
 

-------------- Run: Debug in Tutorial-1 (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

Checking for existence: /home/jim/CodeBlocks/Tutorial-1/bin/Debug/Tutorial-1
Set variable: LD_LIBRARY_PATH=.:/usr/lib/x86_64-linux-gnu:
Executing: /home/jim/CodeBlocks/Tutorial-1/bin/Debug/Tutorial-1  (in /home/jim/CodeBlocks/Tutorial-1/.)
Process terminated with status 0 (0 minute(s), 3 second(s))