Author Topic: BUG report - classbrowserbuilderthread.cpp  (Read 2207 times)

Offline earlgrey

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 102
BUG report - classbrowserbuilderthread.cpp
« on: September 05, 2015, 04:45:58 pm »
I wanted to switch to C::B under wx-3.0.2, but I have recurrent segfaults :

- What is the problem?
segmentation fault
- What did you do to when it happened ?
build C::B against wx-3.0.2 instead of wx-2.8.12 ( g++ (Debian 4.9.2-10) 4.9.2 )
- Can you reproduce it? How ?
Yes, it happens suddenly after a few minutes
- What release of Code::Blocks are you using ?
svn10373
- Which was the latest release that did not have this problem?
I dont think its a release pb

I have 2 screenshots of { C::B , svn10373 , wx-2.8.12 } debugger running { C::B , svn10373 , wx-3.0.2 }:

http://www.mediafire.com/view/c1bookjiyzv65x6/001.png

http://www.mediafire.com/view/7u5tsey41ra1upt/002.png

( No answer to this message is expected )
* OS = Debian Buster - Linux 4.19.06 x64 SMP
* C::B = svn11267 wx-3.0.4 - Linux, unicode 64 bit

Offline ollydbg

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5370
  • OpenCV and Robotics
    • Chinese OpenCV forum moderator
Re: BUG report - classbrowserbuilderthread.cpp
« Reply #1 on: September 05, 2015, 05:09:28 pm »
Thanks for the report. I can't reproduce this on my system(WinXP)

My analysis on the CC's code shows that a working thread(classbrowserbuilderthread) and the GUI thread may operate on the wxTree in the same time, see this post.

BTW: there are other multiply thread issues in our CodeCompletion plugin. You may see them in: in this sub-forum
If some piece of memory should be reused, turn them to variables (or const variables).
If some piece of operations should be reused, turn them to functions.
If they happened together, then turn them to classes.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 13438
    • Travis build status
Re: BUG report - classbrowserbuilderthread.cpp
« Reply #2 on: September 05, 2015, 05:31:54 pm »
You can just disable the class browser in the settings and use cb until someone decides to fix this properly.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]