Author Topic: Code::Blocks does nothing when I Press Build  (Read 6953 times)

Offline julianloui

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Code::Blocks does nothing when I Press Build
« on: November 06, 2012, 03:58:52 am »
I was delighted to find  Code:Blocks recently.  After I downloaded and installed it on my Windows XP computer, I discovered that the program seems to take forever to compile a simple one-line null program, which I list below. After I issue the Build command, I see the curser blink but nothing else happens. If I hit Run, I am told that the corresponding .exe file has not been built yet. So I tell it to proceed to build (compile), but the curser just keeps blinking on and on and I see no error message. I think I've installed the 8.02 setup.exe file correctly. Your help in this matter will be much appreciated.
 
Thank you very much.
 
Julian Loui
Virginia Beach, VA
---------------------------
#include <iostream>
using namespace std;

main()
{
cout << "This is a null program.";
cout " \n";
}

Offline carra

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 117
Re: Code::Blocks does nothing when I Press Build
« Reply #1 on: November 06, 2012, 05:17:58 pm »
You installed 8.02?? That version is more than 4 years old. Is there a good reason why you don't install, at least, Code::Blocks 10.05? Even if your problem is a C::B bug, it is likely to be solved already in newer versions ;)
« Last Edit: November 06, 2012, 08:53:23 pm by carra »

Offline julianloui

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Re: Code::Blocks does nothing when I Press Build
« Reply #2 on: November 09, 2012, 05:24:03 am »
Thanks for your suggestion. I happen to be using Code::Blocks 10.05 on a Windows XP computer.