Author Topic: wxscintilla unicode fixes needed  (Read 5257 times)

Offline grv575

  • Official tester
  • Regular
  • ***
  • Posts: 381
wxscintilla unicode fixes needed
« on: October 22, 2005, 04:03:45 am »
Hopefully someone can confirm as well but it's breaking when compiling as unicode (and wx2.6.2 unicode).  Errors:

Code
wxscintilla.cpp:2551: undefined reference to `_imp___ZNK8wxString11BeforeFirstEc'
wxscintilla.cpp:2552: undefined reference to `_imp___ZNK8wxString10AfterFirstEc'
wxscintilla.cpp:2724: undefined reference to `_imp___ZN6wxFileC1EPKcNS_8OpenModeE'
wxscintilla.cpp:2736: undefined reference to `_imp___ZN6wxFileC1EPKcNS_8OpenModeE'
wxscintilla.cpp:(.text$_ZeqRK8wxStringPKc[operator==(wxString const&, char const*)]+0x14): undefined reference to `_imp___ZNK8wxString3CmpEPKc'

E.g. what is defined in the wx dll:
_ZNK8wxString11BeforeFirstEw

So it looks like those '' char strings need to be converted to wide char (unicode) equivalents.


Offline David Perfors

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 560
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #1 on: October 24, 2005, 11:23:38 am »
sorry, I can't confirm this.
OS: winXP
Compiler: mingw
IDE: Code::Blocks SVN WX: 2.8.4 Wish list: faster code completion, easier debugging, refactoring

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #2 on: October 24, 2005, 11:33:12 am »
Try rebuilding wxscintilla. It seems you 're using a non-unicode wxscintilla DLL.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline grv575

  • Official tester
  • Regular
  • ***
  • Posts: 381
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #3 on: November 20, 2005, 06:51:36 am »
Still same error :(

This is the latest cvs freshly checked out and rebuilt.



Offline cyberkoa

  • Plugin developer
  • Almost regular
  • ****
  • Posts: 145
    • http://
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #4 on: November 20, 2005, 07:18:01 am »
I encounter the similiar problem yesterday (24 hours before I post this)
But just now (3 hours before I post this) , I get a fresh CVS , and fix some unicode problem in angel's sdk + annoydialog.cpp , it compile successfully .
 
WinXP-SP2 , wxwidgets-2.6.2-unicode.

Could it be your linker directory settings problem, I use RC2 , and manually enter the directories of compiler/linker/resource compiler y in the *newbuild.cbp.



Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #5 on: November 21, 2005, 08:20:46 pm »
Note: Sometimes unicode errors are shown as linker errors, since the linker is looking for a function with a WCHAR as parameter but only finds functions with CHAR's, and viceversa.

Offline grv575

  • Official tester
  • Regular
  • ***
  • Posts: 381
Re: wxscintilla unicode fixes needed
« Reply #6 on: December 15, 2005, 11:42:53 pm »
Found out the problem.  It's pretty stupid since I ran into something similar and posted about it before.  You get those linker errors if you forget to change the wx/setup.h file:

//#define wxUSE_UNICODE 0
#define wxUSE_UNICODE 1

So, those errors appear if the wxUSE_UNICODE flag is not set to 1.  I'll add something to the wiki since it's the second time I've made this mistake.