Author Topic: Installing Plugin fails  (Read 4130 times)

Offline rpirpag

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Installing Plugin fails
« on: April 06, 2011, 02:52:59 pm »
Hello,

I try to install the HelloWorld Plugin from the Wiki into C::B, but it fails with the error:
c:\codeblocks/share/codeblocks/plugins/HelloWorld.dll: not loaded (missing symbols?)

I downloaded C::B source and compiled it with C::B 10.05 to get the libraries needed.
wxWidget is is version 2.8 from wxPack_v2.8.8.04.
I searched the Wiki and Web, but did not found anything.

What do I wrong?

Thank you,
Reinhard


Offline ollydbg

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5339
  • OpenCV and Robotics
    • Chinese OpenCV forum moderator
Re: Installing Plugin fails
« Reply #1 on: April 06, 2011, 03:08:31 pm »
How did you do this?
Quote
c:\codeblocks/share/codeblocks/plugins/HelloWorld.dll: not loaded (missing symbols?)
where does this message log output?

Codeblocks' source code contains many plugins, so I think you can just look at one plugin.
cb_trunk\src\plugins
and contributed plugins were in:
cb_trunk\src\plugins\contrib

If some piece of memory should be reused, turn them to variables (or const variables).
If some piece of operations should be reused, turn them to functions.
If they happened together, then turn them to classes.

Offline rpirpag

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Installing Plugin fails
« Reply #2 on: April 06, 2011, 03:45:19 pm »
How did you do this?
Quote
c:\codeblocks/share/codeblocks/plugins/HelloWorld.dll: not loaded (missing symbols?)
where does this message log output?


it is shown in the Code::Blocks log in the IDE.


Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7255
Re: Installing Plugin fails
« Reply #3 on: April 06, 2011, 03:56:08 pm »
The plugin can not be run with C::B 10.05, if it is compiled with source from trunk.

If you try to use it from the trunk sources and it still fails, you can change
Quote
    wxLog::EnableLogging(false);
to
Quote
     wxLog::EnableLogging(true);
at the beginning of OnInit() in src/app.cpp to get a more meaningful output.

Offline rpirpag

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Installing Plugin fails
« Reply #4 on: April 07, 2011, 09:47:18 am »
The plugin can not be run with C::B 10.05, if it is compiled with source from trunk.

If you try to use it from the trunk sources and it still fails, you can change
Quote
    wxLog::EnableLogging(false);
to
Quote
     wxLog::EnableLogging(true);
at the beginning of OnInit() in src/app.cpp to get a more meaningful output.

I am right that I have to compile downloaded C::B source first and use this to compile the plugins?

Thank you,
Reinhard

Offline MortenMacFly

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 9613
Re: Installing Plugin fails
« Reply #5 on: April 07, 2011, 02:24:56 pm »
I am right that I have to compile downloaded C::B source first and use this to compile the plugins?
On Windows, just download a nightly and use the nightly to compile the C::B and the C::B contrib plugins workspace.
Then remove the nightly again (if you like).
Compiler logging: Settings->Compiler & Debugger->tab "Other"->Compiler logging="Full command line"
C::B Manual: http://www.codeblocks.org/docs/main_codeblocks_en.html
C::B FAQ: http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ