Author Topic: Cause of crash  (Read 3635 times)

Offline roger

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Cause of crash
« on: September 28, 2005, 10:04:06 am »
Hi, I am trying to get rc1 up and running on a sarge distro, this gdb session should sum up the problem:

(gdb) run
Starting program: /home/roger/dev/codeblocks-1.0-RC1-1/src/devel/codeblocks.exe
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread 16384 (LWP 10413)]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 16384 (LWP 10413)]
0x404664d2 in wxWindowBase::GetClientSize ()
   from /home/roger/dev/wxWidgets-2.6.2/lib/libwx_gtk2_core-2.6.so.0
(gdb) list
70          { wxCMD_LINE_PARAM, _T(""), _T(""),  _T("filename(s)"), wxCMD_LINE_VAL_STRING, wxCMD_LINE_PARAM_OPTIONAL | wxCMD_LINE_PARAM_MULTIPLE },
71          { wxCMD_LINE_NONE }
72      };
73      #endif // wxUSE_CMDLINE_PARSER
74
75      #ifdef __WXMSW__
76      DDEServer* g_DDEServer = 0L;
77      #endif
78
79      IMPLEMENT_APP(CodeBlocksApp)
(gdb) bt
#0  0x404664d2 in wxWindowBase::GetClientSize ()
   from /home/roger/dev/wxWidgets-2.6.2/lib/libwx_gtk2_core-2.6.so.0
#1  0x0805fa84 in MainFrame::CreateIDE (this=0x861ac10) at src/main.cpp:434
#2  0x0805ed96 in MainFrame (this=0x861ac10, parent=0x0) at src/main.cpp:366
#3  0x08058b97 in CodeBlocksApp::InitFrame (this=0x808f6f8) at src/app.cpp:176
#4  0x08059004 in CodeBlocksApp::OnInit (this=0x808f6f8) at src/app.cpp:249
#5  0x0805a370 in wxAppConsole::CallOnInit (this=0x808f6f8) at app.h:87
#6  0x40688d90 in wxEntry ()
   from /home/roger/dev/wxWidgets-2.6.2/lib/libwx_base-2.6.so.0
#7  0x08058294 in main (argc=1, argv=0xbffff984) at src/app.cpp:79
(gdb) Quit
(gdb)


Trouble is I do not know where to go from here. Apparently the problem is at a low level in wxWidgets. Now I did compile this myself **but** I have compiled and run the 'controls' demo in the wxWidgets samples directory, and that works fine. Note that codeblocks gets as far as displaying correctly the splash screen before it segfaults.

Tips & tricks anybody?

Thanks.

Offline byo

  • Plugin developer
  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 837
Re: Cause of crash
« Reply #1 on: September 28, 2005, 11:18:25 am »
Yop, this bug is fixed yet. You should try downloading and compiling from CVS (or wait for RC2 ;) ). Or remove fno-ppc-struct-return (or something like that, I don't remember exackly) compile option and rebuild C::B.

Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: Cause of crash
« Reply #2 on: September 28, 2005, 04:43:20 pm »
This week we'll release RC2, we've fixed a lot of those.

Offline roger

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: Cause of crash
« Reply #3 on: September 28, 2005, 05:04:03 pm »
Ouch. I got myself a snapshot of the CVS and after a lot of struggling with the bootstrap (actually my autoconf was broke) finally got it compiled up and running.

I was just coming back here to report success and suggest that perhaps it was time for a RC2 when I saw there had been another post.........

Life on the bleeding edge ;-)