Author Topic: Problems with speex --> Wrong behavior?  (Read 2196 times)

Offline Wolf

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 30
Problems with speex --> Wrong behavior?
« on: September 21, 2008, 06:58:07 am »
Hello,
I was having problems linking to 'libspeex' on Windows, when I found out that Code::Blocks (I think) is stripping the first 'lib' of the libraries in the link libraries section of the build options.
My solution was to add it as 'liblibspeex' so it would end up being 'libspeex' as it needs to be.

This is wrong behavior, so I am wondering, is it Code::Blocks stripping this? If it is, I'll post a bug report.

I may see why this would have been there in the first place. But I believe that if the programmer entered 'libsomething', it has to be 'libsomething' and not just 'something', as it is not what has been entered. If I wanted to link to 'something', I would not write 'libsomething'.

-- Wolf --

Online stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6671
    • My Best Post
Re: Problems with speex --> Wrong behavior?
« Reply #1 on: September 21, 2008, 07:35:52 am »
Turn on compiler logging and confirm what is happening.

Post the part of log that shows problem.

State OS Name and Version
State Compiler Name and Version

http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ#Q:_How_do_I_troubleshoot_an_compiler_problem.3F

Note: The "Other Setting" tab is on far right.

Tim S
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline Wolf

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 30
Re: Problems with speex --> Wrong behavior?
« Reply #2 on: September 21, 2008, 08:18:51 am »

Offline MortenMacFly

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 9508
Re: Problems with speex --> Wrong behavior?
« Reply #3 on: September 21, 2008, 01:08:17 pm »
See http://developer.berlios.de/bugs/?func=detailbug&bug_id=14529&group_id=5358
notice this is not a bug. I closed it therefore. Please do what stahta01 said and post the *full* build log (see my sig for a hint how to do so).

In addition please provide more information about your environment. Eg.g. which version of C::B, which compiler, which version of GCC (???) etc.
Compiler logging: Settings->Compiler & Debugger->tab "Other"->Compiler logging="Full command line"
C::B Manual: http://www.codeblocks.org/docs/main_codeblocks_en.html
C::B FAQ: http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ

Offline MortenMacFly

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 9508
Re: Problems with speex --> Wrong behavior?
« Reply #4 on: September 21, 2008, 01:10:14 pm »
I forgot: The "lib behaviour" can be switched of in the advanced compiler options anyways. Please always discuss "bugs" in the forums first before submitting to BerliOS. Thanks.
Compiler logging: Settings->Compiler & Debugger->tab "Other"->Compiler logging="Full command line"
C::B Manual: http://www.codeblocks.org/docs/main_codeblocks_en.html
C::B FAQ: http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ