Author Topic: Cygwin GDB does not work for me  (Read 3870 times)

hutucong

  • Guest
Cygwin GDB does not work for me
« on: April 11, 2006, 12:41:16 am »
Hi

I setup C:B with Cygwin. I tried a simple "hello" project. It comiples and runs OK. However the debuger (GDB) fails. A window "segment fault" pops up and the error message shows like below
=======================================
Selecting target: default
Compiling: done
Adding source dir: C:\temp\hello\
Adding source dir: C:\temp\hello\
Adding file: hello.exe
Starting debugger: done
Registered new type: wxString
Registered new type: STL String
Registered new type: STL Vector
Setting breakpoints
Debugger name and version: GNU gdb 6.3.50_2004-12-28-cvs (cygwin-special)
Warning: /cygdrive/c/temp/hello/C: No such file or directory.
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
In pthread_key_create () (/usr/bin/cygwin1.dll)
Debugger finished with status 0
===============================

I guess something is wrog with my setting?

Offline Michael

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 1608
Re: Cygwin GDB does not work for me
« Reply #1 on: April 11, 2006, 10:33:08 am »
Hello,

May be I am wrong, but I am not sure that you can use Cygwin. I was wrong. From a quick search in the forum, it seems possible to use Cygwin, at least for compiling. May be to solve your gdb issue you have to add a library(ies) to your settings.

Anyway, from what I can read, there is a problem with

Quote
Warning: /cygdrive/c/temp/hello/C: No such file or directory.

Are you sure that you set up correctly all the pathes?

Best wishes,
Michael
« Last Edit: April 11, 2006, 10:55:19 am by Michael »

hutucong

  • Guest
Re: Cygwin GDB does not work for me
« Reply #2 on: April 11, 2006, 05:48:09 pm »
I checked my path setting. I did not find any problem. Did anyone use Cygwin/GDB sucessfully?

Martin

  • Guest
Re: Cygwin GDB does not work for me
« Reply #3 on: July 31, 2006, 09:20:04 pm »
Hi, guys, i came up with this problem too, i noticed the error message:

Quote
Warning: /cygdrive/c/temp/hello/C: No such file or directory.

there is a "C:" there, it might be caused by C:B trying to use a windows path while cygwin only supports unix like path.

best regards,
M