Author Topic: Debug Dlls  (Read 2342 times)

Offline RJP Computing

  • Almost regular
  • **
  • Posts: 135
    • RJP Computing
Debug Dlls
« on: July 12, 2006, 02:53:39 pm »
Hi guys,

Nice work on C::B. It is great and I am tring to use it as the only IDE I use, sooo.....

I am tring to debug a dynamically loaded at run-time dll and when I try to start the debugger and set a breakpoint in the source file in the dll project I get this message and it doesn't fire off the host application:
Code: [Select]
Starting debugger: done
Registered new type: wxString
Registered new type: STL String
Registered new type: STL Vector
Setting breakpoints
Debugger name and version: GNU gdb 6.3
No source file named C:/devel/progs/wxFormBuilder/src/plugins/standard/common.cpp.
Breakpoint 1 (C:/devel/progs/wxFormBuilder/src/plugins/standard/common.cpp:238) pending.

If I take the breakpoint out of the dll the host application starts, but then I can't set a breakpoint in the source at all.

Any thoughts?
- Ryan

Ubuntu/WinXP, AMD Athlon 64 3000+, 1000MB RAM, AC 97 Audio, ATI Radeon 9600XT 256MB

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4291
    • Code::Blocks IDE
Re: Debug Dlls
« Reply #1 on: July 12, 2006, 03:27:55 pm »
When you put breakpoints in dynamically loaded libraries, the above message is printed.
Plus, gdb turns real slow then because it continuously checks to see if the address has been resolved.

This works, guaranteed. Else we wouldn't be able to debug C::B itself ;).
C::B normally starts in 2-3 seconds.
If started in the debugger (without setting breakpoints) it takes a couple more seconds.
If I set a breakpoint in a plugin, the startup can take anywhere up to 30 seconds, depending on the plugin. wxSmith is loaded last so if I put a breakpoint there, I 'll have time to make a coffee :lol: (not quite but still).

Just give it some time...
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline RJP Computing

  • Almost regular
  • **
  • Posts: 135
    • RJP Computing
Re: Debug Dlls
« Reply #2 on: July 12, 2006, 10:05:38 pm »
Yup about a minute and a half later it opened. Thanks.
- Ryan

Ubuntu/WinXP, AMD Athlon 64 3000+, 1000MB RAM, AC 97 Audio, ATI Radeon 9600XT 256MB