Author Topic: Newbie Installation Question  (Read 569 times)

Offline waski

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Newbie Installation Question
« on: December 19, 2018, 07:46:24 pm »
Hello,
Newbie question.
linux mint 19 / 32 bit

trying to build the standard hello world.
build shows no errors

on Run I get an error -1


-------------- Build: Debug in test (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

g++ -Wall -fexceptions -g  -c /home/waski/codeBlocks/test/main.cpp -o obj/Debug/main.o
g++  -o bin/Debug/test obj/Debug/main.o   
Output file is bin/Debug/test with size 26.55 KB
Process terminated with status 0 (0 minute(s), 0 second(s))
0 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s))
 

-------------- Run: Debug in test (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

Checking for existence: /home/waski/codeBlocks/test/bin/Debug/test
Executing: xterm -T test -e /usr/bin/cb_console_runner LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:. /home/waski/codeBlocks/test/bin/Debug/test  (in /home/waski/codeBlocks/test/.)
Process terminated with status -1 (0 minute(s), 0 second(s))

thanks
 

Online oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 11567
    • Travis build status
Re: Newbie Installation Question
« Reply #1 on: December 19, 2018, 07:48:35 pm »
Do you have xterm installed?
If not you have to either install it or switch to another terminal in the Settings -> Environment -> General.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline waski

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Re: Newbie Installation Question
« Reply #2 on: December 19, 2018, 07:54:07 pm »
you are correct, thankyou :)