User forums > Help

[Resolved] Resource Compiler fails without any helpful output

(1/2) > >>

Frank_CB:
Hello,

I installed CB 17.12 32-bit binaries on a Windows 10 platform in 03/2018. On 05/2018, I installed a nightly build of CB 17.12, which consists of 64-bit binaries.  I integrated Microsoft's C15++ Toolkit (which contains Compilers, Linkers and Resource Compilers) into both.

I have been able to build both debug and release versions of a Microsoft Foundations Classes project with Microsoft Visual Studio 2017 Community without any trouble. However, both versions of CB stopped while compiling the project's resources with the resource compiler, after compiling the first two C++ programs.
CB just stopped processing the project after saying the resource compiler failed (no other information).

I've been able to compile all the project's C++ programs and resources outside of both versions of CB's IDE.  Looking through the options of CB, I haven't been able to find anything that affects the resource compiler.

Any suggestions that might help me setup CB, so that the resource compiler plays well in the IDE, would really be appreciated. I've looked on the internet and in CB's forums without any success.

Regards! 





















   

stahta01:
Post the full build log!

Tim S.

Frank_CB:
Tim, Here are the build logs from the 64 bit version of CB :'(

stahta01:

--- Code: ---rc.exe /I. /IDebug\ /I"C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.17134.0\shared" /I"C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.17134.0\ucrt" /I"C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Include\10.0.17134.0\um" /I"C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio\2017\BuildTools\VC\Tools\MSVC\14.14.26428\include" /I"C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio\2017\BuildTools\VC\Tools\MSVC\14.14.26428\atlmfc\include" /v  /foDebug\Ex1_03.res Ex1_03.rc

--- End code ---

The only think I wonder about is

--- Code: ---/IDebug\

--- End code ---

The backslash seems wrong; I will try whatever MS Compiler is on my machine in the next few days to see what it should look like.
I think it is 2015 Community edition.

You might try the 32 bit version of Code::Blocks to make sure it is not a 64 bit CB issue.

Frank_CB:
@Stahta01
Thanks for replying!

I removed both 'Debug\' and 'Release\' from the build options of the project. Both target builds still failed.  I removed them from my scripts that use the compilers outside of the IDE and all programs compiled successfully.  I'm still working on linking all of the obj files together outside of CB's IDE.

I'm including all the source code for the mfc project in a zip file. I believe it used both C10++ and MSVS2010.

Regards

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version