Author Topic: expat installed but the functions aren't recognized  (Read 436 times)

Offline shadowlordCefet

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
expat installed but the functions aren't recognized
« on: March 19, 2017, 08:31:02 pm »
I had installed the expat library (last version) but when I try to use it I received an error "undefined reference" to all functions of this library. What I'm missing ?

Regard.

Offline BlueHazzard

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 1300

Offline stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 5777
    • My Best Post
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Testing, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.2.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline shadowlordCefet

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: expat installed but the functions aren't recognized
« Reply #3 on: March 20, 2017, 07:24:51 pm »
Hi Tim,

I inserted the folder where are the files in the compiler settings, but this package there's no lib files to insert in the linker settings (at least, I don't found any lib file).


Offline stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 5777
    • My Best Post
Re: expat installed but the functions aren't recognized
« Reply #4 on: March 20, 2017, 08:00:40 pm »
Hi Tim,

I inserted the folder where are the files in the compiler settings, but this package there's no lib files to insert in the linker settings (at least, I don't found any lib file).

Then you need to find a website that supports your compiler or the library you are trying to use!

This website only supports the Code::Blocks IDE/Editor and supports no compilers.

This website also does NOT teach programming. As stated in the rules http://forums.codeblocks.org/index.php/topic,9996.0.html

Tim S.
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Testing, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.2.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline shadowlordCefet

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: expat installed but the functions aren't recognized
« Reply #5 on: March 20, 2017, 08:29:39 pm »
Hi all,

I resolve this problem using an older version of the package, not the latest.

Thank you for the helping.