Author Topic: Problems with creating a new account  (Read 1153 times)

Offline Plati5

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Problems with creating a new account
« on: January 19, 2017, 01:43:48 pm »
I really had some problems to create my account for this forum.

First I had to answer the question for "the next year" with 2017...so the forum is still in 2016? ;-)

I think it would be a good idea to update the answer to the question.

Second I didn't receive  the validation email. I had to change the address, my outlook.com received nothing.


Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 11899
    • Travis build status
Re: Problems with creating a new account
« Reply #1 on: January 19, 2017, 06:53:52 pm »
Are you sure it is not in your spam folder?
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Problems with creating a new account
« Reply #2 on: January 19, 2017, 08:28:41 pm »
I really had some problems to create my account for this forum.

First I had to answer the question for "the next year" with 2017...so the forum is still in 2016? ;-)

I think it would be a good idea to update the answer to the question.
Done, thanks you.

Second I didn't receive  the validation email. I had to change the address, my outlook.com received nothing.

This might be a hotmail issue, I can not send meils to hotmail and msn from my server, because they say it's a spamming server. But they are the only *providers, that blck it, and it is not on any "normal" block-lists (as fare as I know).

That might be the same for the codeblocks mailserver.

Offline stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6585
    • My Best Post
Re: Problems with creating a new account
« Reply #3 on: January 20, 2017, 02:46:16 am »
I really had some problems to create my account for this forum.

First I had to answer the question for "the next year" with 2017...so the forum is still in 2016? ;-)

I think it would be a good idea to update the answer to the question.
Done, thanks you.

Second I didn't receive  the validation email. I had to change the address, my outlook.com received nothing.

This might be a hotmail issue, I can not send meils to hotmail and msn from my server, because they say it's a spamming server. But they are the only *providers, that blck it, and it is not on any "normal" block-lists (as fare as I know).

That might be the same for the codeblocks mailserver.

Hotmail automatically says spam if the reply/sending email address does NOT seem to be "authorized" to send  email on the senders address behalf. I have never heard how hotmail decides if the email server is "authorized"; but, I am guessing domain mismatch or reverse IP issues cause problems.

Tim S.
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org