Author Topic: Default printer paper size  (Read 5547 times)

Offline drenfroe

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Default printer paper size
« on: January 31, 2006, 09:49:04 pm »
Does anyone know how to change the default paper size from A4 to letter? The A4 default causes our network printer to freeze.

Thanks,
David

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5193
Re: Default printer paper size
« Reply #1 on: January 31, 2006, 10:27:37 pm »
no page setup in CB I think. But if your printer has default settings defined for it in Windows, it should always use those.

Offline drenfroe

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: Default printer paper size
« Reply #2 on: February 01, 2006, 03:15:49 pm »
If that were true, I would be happy. It always overrides my default settings, so I have to explicitly set it for each printout.
I really like this IDE and think it has potential to be "Best in class". Maybe this is something that can be resolved in the future, but I'm still hoping someone will have a suggestion for a workaround.

Offline Vampyre_Dark

  • Regular
  • ***
  • Posts: 255
  • Hello!
    • Somewhere Over The Rainbow...
Re: Default printer paper size
« Reply #3 on: February 01, 2006, 04:04:47 pm »
Export to HTML, print from IE or Firefox.
C::B Wishlist
~BOYCOTT THE EVIL YELLOW BOXES~

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5193
Re: Default printer paper size
« Reply #4 on: February 01, 2006, 04:58:42 pm »
Export to HTML, print from IE or Firefox.
:shock: :lol:

Offline Vampyre_Dark

  • Regular
  • ***
  • Posts: 255
  • Hello!
    • Somewhere Over The Rainbow...
Re: Default printer paper size
« Reply #5 on: February 01, 2006, 07:56:39 pm »
C::B Wishlist
~BOYCOTT THE EVIL YELLOW BOXES~

Offline thomas

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 3979
Re: Default printer paper size
« Reply #6 on: February 01, 2006, 08:03:21 pm »
That's actually not a stupid idea at all... :)

I could not imagine why anyone would print sources, but that would certainly be a very clever idea.

The reason why we have no print config dialog (if I remember well) is that there was this bug with wxPrintConfigDialog (or what it's called?) which caused people who ran Code::Blocks under Linux with CUPS not being configured to have a freeze right after startup every time. Not 100% sure about it any more, but there was something like this...
We may have to look into this again some day.
"We should forget about small efficiencies, say about 97% of the time: Premature quotation is the root of public humiliation."

Offline Ceniza

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 1442
    • CenizaSOFT
Re: Default printer paper size
« Reply #7 on: February 02, 2006, 01:30:00 am »
Well, in fact I wrote that plugin with that purpose in mind (not just to provide exporting but to give a workaround for printing) :P

Don't forget RTF, ODT and PDF are also available. RTF could be a bit more handy for Windows, and ODT for Linux.

Offline thomas

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 3979
Re: Default printer paper size
« Reply #8 on: February 02, 2006, 10:02:57 am »
Hmm... I just printed out a source, only to see it in action once.

Guess what! The printer configuration dialog (which lets you select paper size, resolution, everything) shows up automatically at the start of the print job. :)
"We should forget about small efficiencies, say about 97% of the time: Premature quotation is the root of public humiliation."