Author Topic: Project doesn't Build after changes. All items are not up to date though.  (Read 2298 times)

Offline Aaron

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 57
Is this unusual? 

Build Log:
Target is up to date.
Nothing to be done (all items are up to date).

I'm using CB 13.12 with wxWidgets 3.0.2.  Tested same project on two different PCs, 1-Win XP, 1-Win 8.

Build had been working during coding, but now after adding labels, images, etc.  to frame and changing attributes of controls on the frame no build occurs and Run executes an old executable.

May have began after adding wxTE_PASSWORD to a text ctrl, and wxTAB_TRAVERSE to all other controls. (but they didn't  get built either).

Any input appreciated
« Last Edit: March 14, 2015, 03:45:37 pm by Aaron2 »

Online stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6483
    • My Best Post
Likely causes.

1. You failed to add all the project files to the project.
2. Computer time is not working right on some files. (Note if you copied file from one computer to another you should do a rebuild.)
3. A unknown Code::Blocks bug, that you can work around by using re-build or clean/build.

Tim S.
 
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline Aaron

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 57
Thanks Tim

I verified all project files, did rebuild, and clean build, same results.

So built it fresh from scratch and all was good.  I was just curious, if it was a huge project it wouldn't have been a quickie to start over. 
« Last Edit: March 14, 2015, 07:01:38 pm by Aaron2 »

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
If you have added files (or created them from scratch) you might have added them to the project, but not to the target(s) you tried to build.

Offline Aaron

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 57
Thanks Jens

I checked and all the project files are listed in the 'Build target files', targets, all checked.

I'm migrating from VS to CB & wxWidgets so I have a bit to learn.

Online stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6483
    • My Best Post
You might try deleting the project depends file if the problem happens again.
I would suggest doing that with the project closed.

Tim S.
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org