Author Topic: Change Program Console Width/Columns  (Read 12178 times)

Offline whitebloodcell

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Change Program Console Width/Columns
« on: September 03, 2014, 03:19:50 pm »
I need to output longish lines of text to the console window, and as it is they flow across several lines and are difficult to read, how can I adjust the number of columns/width of the program console window?

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Change Program Console Width/Columns
« Reply #1 on: September 03, 2014, 03:37:16 pm »
Right-click into the log (or probably on the tab, depending on your OS) and click on "Toggle wrap mode".
If you do not have the option upgrade your C::B.

Offline whitebloodcell

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Change Program Console Width/Columns
« Reply #2 on: September 03, 2014, 07:16:17 pm »
This is all I see, there is no 'Toggle wrap mode' when I write click on the Program Console. Using on Xubuntu (normally I am on Windows, but the code I am working with refuses to function there)


Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2553
Re: Change Program Console Width/Columns
« Reply #3 on: September 03, 2014, 09:08:41 pm »
this is a programming question and has !nothing! to do with c::b...
search for the internet how to resize your console window, or add automatic newlines in your code....

greetings

Offline whitebloodcell

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Change Program Console Width/Columns
« Reply #4 on: September 03, 2014, 09:26:18 pm »
I disagree, this is not a programming problem at all. Any command window, be windows cmd, putty, or linux terminal can allow more character width through a change in settings, totally independent of the code. I am just looking for where the setting for this is.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12090
    • Travis build status
Re: Change Program Console Width/Columns
« Reply #5 on: September 03, 2014, 09:37:53 pm »
If you're on linux read the manual for your console emulator and then enter the appropriate options in Settings -> Environment -> General Settings -> Terminal to launch console programs
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]