Author Topic: Debugger: execvp (...) failed with error 13!  (Read 6976 times)

Offline bigwcharly

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
Debugger: execvp (...) failed with error 13!
« on: May 11, 2014, 03:16:43 pm »
Hi all
I've successfully set up code blocks for cross-compilation but now I face problems trying to debug. Although I've set the debugger correctly to arm-unknown-linux-gnueabi-gdb, the command for debugging is not correctly formed, resulting in an error starting the debugger. The strange thing is that yesterday when I used code blocks for the first time, it did work (I managed to remotely debug my application).

The debugger log is pasted below:
Code: [Select]
LD_LIBRARY_PATH=.:/home/developer/Development/svn/Libraries/debug:/home/developer/Development/svn/Source/Thirdparty/jsoncpp/lib:/home/developer/Development/svn/Source/Thirdparty/sqlite/lib:
Command-line: /home/developer/Development/svn/Tools/crosstools-ng/bin/bin -nx -fullname  -quiet -args ../../../Binaries/debug/Switch_Tests
Working dir : /home/developer/Development/svn/Source/Projects/Switch_Tests/
[b]execvp(/home/developer/Development/svn/Tools/crosstools-ng/bin/bin, -nx, -fullname, -quiet, -args, ../../../Binaries/debug/Switch_Tests) failed with error 13![/b]

From the log it seems that code blocks does not add the linux-unknown-arm-gnueabi-gdb to the command.
Probably I did something wrong, I'd really appreciate your help!

Offline bigwcharly

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
Re: Debugger: execvp (...) failed with error 13!
« Reply #1 on: May 11, 2014, 03:45:25 pm »
Okay, I've suddenly found the problem.
The compiler installation directory was set to "/home/developer/Development/svn/Tools/crosstools-ng/bin/bin".
This must be "/home/developer/Development/svn/Tools/crosstools-ng/bin" instead.
Strangely yesterday I've correctly set this directory, being the reason debugging worked.
Also strange is that code blocks still found the debugger, but just failed to form the correct commands. It wouldn't be bad if there was some error message if the toolchain executables are not in the bin sub directory of the path set in "Compiler's installation directory" ...

As I answered my own question, I hope this one helps others in the future.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12013
    • Travis build status
Re: Debugger: execvp (...) failed with error 13!
« Reply #2 on: May 11, 2014, 05:16:35 pm »
I'm not sure what version of C::B are you using, but the debugger in 12.11 and 13.12 doesn't use the compiler's toolchain paths anymore...
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline bigwcharly

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
Re: Debugger: execvp (...) failed with error 13!
« Reply #3 on: May 14, 2014, 02:57:04 pm »
I'm running Ubuntu 12.04 which provides an older version of C::B.
I've upgraded C::B to the latest version now.