Author Topic: Building from the new SF repo  (Read 24394 times)

Online Commaster

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 87
Building from the new SF repo
« on: March 29, 2013, 01:59:30 pm »
Since old times I have this self-made building script. It's terribly wrong and inefficient, but it worked every time.
Code: [Select]
#!/bin/bash
mkdir trunk
cd trunk
echo "Uninstalling..."
sudo make uninstall
cd ..
echo "Removing trash..."
rm -rf trunk
echo "Relinking..."
sudo ldconfig

echo "Checking out..."
if [ $# -eq 0 ]
then
svn co svn://svn.code.sf.net/p/codeblocks/code/trunk
else
svn co svn://svn.code.sf.net/p/codeblocks/code/trunk -r $1
fi

cd trunk
echo "Bootstraping..."
./bootstrap
echo "Configuring..."
./configure --with-contrib-plugins=all

echo "Making..."
rv=1
while [ $rv -ne 0 ];
do
make
rv=$?
echo $rv
sleep 5
done

echo "Installing..."
sudo make install

echo "Relinking..."
sudo ldconfig
(New repo link already inserted)
Sadly, I'm unable to finish the building process with the new repo.
Code: [Select]
.libs/asstreamiterator.o: In function `ASStreamIterator::readLine()':
asstreamiterator.cpp:(.text+0x193): undefined reference to `wxStringBase::npos'
...
.libs/astyleconfigdlg.o: In function `AstyleConfigDlg::OnPreview(wxCommandEvent&)':
astyleconfigdlg.cpp:(.text+0x7d): undefined reference to `wxXmlResource::GetXRCID(wchar_t const*, int)'
...
.libs/dlgformattersettings.o: In function `DlgFormatterSettings::ApplyTo(astyle::ASFormatter&)':
dlgformattersettings.cpp:(.text+0x6d): undefined reference to `wxXmlResource::GetXRCID(wchar_t const*, int)'
...
.libs/formattersettings.o: In function `FormatterSettings::ApplyTo(astyle::ASFormatter&)':
formattersettings.cpp:(.text+0x60): undefined reference to `wxStringBase::npos'
(Many similar lines left out)
Any major changes, that I've missed?
I double-checked on old backups of my system, taken on the 8900 build day. Still no success.
« Last Edit: March 29, 2013, 08:00:32 pm by Commaster »

Offline Folco

  • Regular
  • ***
  • Posts: 343
    • Folco's blog (68k lover)
Re: Building from the new SF repo
« Reply #1 on: March 29, 2013, 06:51:34 pm »
I get the same errors with the previous repo. I have not been able to compile a new version since rev 8900.
Kernel Extremist - PedroM power

stefanos_

  • Guest
Re: Building from the new SF repo
« Reply #2 on: March 29, 2013, 06:53:45 pm »
I had the same issue yesterday with the latest revision and had to roll back to svn8900 to make it work. Now i can't rellocate my repository as it cannot find the same UUID and I had to remove it and re-checkout to test it.

Update: The issue continues even with the newly moved svn revision code. The error seems to be Astyle plugin got compiled with different compiler as the signatures do not seem to match with those of wxGTK-2.8.12 and complains. I hope I'm wrong!
« Last Edit: March 29, 2013, 07:46:35 pm by stefanos_ »

Online Commaster

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 87
Re: Building from the new SF repo
« Reply #3 on: March 29, 2013, 07:51:40 pm »
Looks like 8903 issue:
* linux: add --no-undefined linker option to autotools and project-files

I'm running several rev-builds now to locate the exact spot. 8901 is fine, 8905 is not...

Update: 8903 does fail. 8902 works.
Last command before it goes boom:
Quote
/bin/bash ../../../libtool --tag=CXX   --mode=link g++  -O2 -ffast-math -DCB_AUTOCONF  -DCB_PRECOMP -Winvalid-pch -fPIC -DPIC -fexceptions -module -version-info 0:1:0 -shared -no-undefined -avoid-version -Wl,--no-undefined -o libastyle.la -rpath /usr/local/lib/codeblocks/plugins asstreamiterator.lo astyleconfigdlg.lo astyleplugin.lo dlgformattersettings.lo formattersettings.lo ASBeautifier.lo ASEnhancer.lo ASFormatter.lo ASResource.lo  ../../sdk/libcodeblocks.la -lpthread -ldl
libtool: link: g++  -fPIC -DPIC -shared -nostdlib /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/../../../x86_64-linux-gnu/crti.o /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/crtbeginS.o  .libs/asstreamiterator.o .libs/astyleconfigdlg.o .libs/astyleplugin.o .libs/dlgformattersettings.o .libs/formattersettings.o .libs/ASBeautifier.o .libs/ASEnhancer.o .libs/ASFormatter.o .libs/ASResource.o   -Wl,-rpath -Wl,/home/commaster/.temp/codeblocks/trunk/src/sdk/.libs ../../sdk/.libs/libcodeblocks.so -lpthread -ldl -L/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7 -L/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/../../../x86_64-linux-gnu -L/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/../../../../lib -L/lib/x86_64-linux-gnu -L/lib/../lib -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu -L/usr/lib/../lib -L/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/../../.. -lstdc++ -lm -lc -lgcc_s /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/crtfastmath.o /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/crtendS.o /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.7/../../../x86_64-linux-gnu/crtn.o  -O2 -Wl,--no-undefined   -pthread -Wl,-soname -Wl,libastyle.so -o .libs/libastyle.so
« Last Edit: March 29, 2013, 08:25:53 pm by Commaster »

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12246
    • Travis build status
Re: Building from the new SF repo
« Reply #4 on: March 29, 2013, 08:01:49 pm »
What OS/distros are you using? It compiles fine on my gentoo machine.
Also make sure you're using wxGTK-2.8.12!
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Online Commaster

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 87
Re: Building from the new SF repo
« Reply #5 on: March 29, 2013, 08:03:51 pm »
Good old Ubuntu 12.10 with wx 2.8.12 all the time, as it succeeded in previous compilations.

It compiles 8901 just fine... Isn't this an indicator, that the setup is proper?
(Right, I checked only to that point where I would get the build error)
« Last Edit: March 29, 2013, 08:45:26 pm by Commaster »

stefanos_

  • Guest
Re: Building from the new SF repo
« Reply #6 on: March 29, 2013, 08:37:56 pm »
What OS/distros are you using? It compiles fine on my gentoo machine.
Also make sure you're using wxGTK-2.8.12!

Debian wheezy, 32-bit fully up to date here.

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Building from the new SF repo
« Reply #7 on: March 29, 2013, 08:38:28 pm »
I look into it.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12246
    • Travis build status
Re: Building from the new SF repo
« Reply #8 on: March 29, 2013, 08:41:36 pm »
It compiles 8901 just fine... Isn't this an indicator, that the setup is proper?
8901 could not be fine... it will fail to load the CC plugin.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

stefanos_

  • Guest
Re: Building from the new SF repo
« Reply #9 on: March 29, 2013, 08:53:00 pm »
@thomas-denk: With the latest revision, your changes fail at:

Code: [Select]
filemanager.cpp: In function 'bool platform::move(const wxString&, const wxString&)':
filemanager.cpp:193:21: error: 'oldname' was not declared in this scope
filemanager.cpp:193:30: error: 'newname' was not declared in this scope
make[3]: *** [filemanager.lo] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/stefanos/svn_code/CodeBlocks/src/sdk'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/stefanos/svn_code/CodeBlocks/src/sdk'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/stefanos/svn_code/CodeBlocks/src'
make: *** [all-recursive] Error 1

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Building from the new SF repo
« Reply #10 on: March 29, 2013, 09:08:18 pm »
@stefanos_:
it's already fixed in trunk.

@all with the build issues:
could you please replace $(PLUGIN_WX_LIBS) with $(WX_LIBS) or add the second in the Makefile.am in src/plugins/astyle ?

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Building from the new SF repo
« Reply #11 on: March 29, 2013, 09:19:58 pm »
I also get this error with wheezy in one of my test-vm's.

I will fix it this evening.

Online Commaster

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 87
Re: Building from the new SF repo
« Reply #12 on: March 29, 2013, 09:30:25 pm »
could you please replace $(PLUGIN_WX_LIBS) with $(WX_LIBS) or add the second in the Makefile.am in src/plugins/astyle ?
added in rev8903, fails in autosave now. Looks like all plugins are affected. Thanks.

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Building from the new SF repo
« Reply #13 on: March 29, 2013, 10:01:29 pm »
PLUGIN_WX_LIBS is no longer needed with no-undefined option.
I wonder why it works on fedora and gentoo.
I did not build (debian) nightlies since r8898, so I missed this issue.

Sorry for the inconvenience !

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Building from the new SF repo
« Reply #14 on: March 29, 2013, 10:11:22 pm »
Should be fixed in svn r8926.