Author Topic: Help "ld.exe||cannot find -lmsvcrt"  (Read 4371 times)

Wilfrid.Babilas@gmail.com

  • Guest
Help "ld.exe||cannot find -lmsvcrt"
« on: August 24, 2012, 04:29:32 pm »
I have installed the Arduino version of CODE::BLOCK (CodeBlocks-Arduino-20120713),
but when i build this little program

#include <Arduino.h>
void setup()
{
}
void loop()
{
  delay(1000);              // wait for a second
}


I show this :!?

d.exe||cannot find -lmsvcrt|
ld.exe||cannot find -lmsvcrt|
||=== Build finished: 2 errors, 0 warnings (0 minutes, 4 seconds) ===|


MyPC si Windows 7 / 64Bits
Arduino is 1.0.1
Help....

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Help "ld.exe||cannot find -lmsvcrt"
« Reply #1 on: August 24, 2012, 07:05:30 pm »
When registering here, you accepted to follow the forum rules.

You violate at least three of them:

2. Compiler/Linker errors are NOT Code::Blocks errors. Usually, C++ newcomers tend to confuse the Editor/IDE (Code::Blocks) with the Compiler (MINGW / GCC). You may see some errors in the compiler output because you missed to do something right in your code. But that's not Code::Blocks troubleshooting, that's C++ troubleshooting and does not belong in here. If your program doesn't compile, READ THE C++ MANUAL.

3. Is your problem library, framework specific? There are appropriate forums for it, not the Code::Blocks forum.

4. Search before you post. If you've used other IDEs and you're moving to Code::Blocks, try reading the Wiki (e.g. http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ) at the homepage, and if you're confused on how to set up things, SEARCH THE FORUM. Probably the answer you're looking for is in there. Remember, Google is your friend :)


We had a question about C::B for arduino some days ago.
Searching should show it.

This is a version of C::B not maintained by the C::B team.
I'm sorry, but we can not give support for it, because we just don't know in which points this version differs from the official version.

Offline stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6636
    • My Best Post
Re: Help "ld.exe||cannot find -lmsvcrt"
« Reply #2 on: August 24, 2012, 07:14:00 pm »
If the Full Compiler Logging works on that fork of CB I would start by turning it on.

http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ-Compiling_%28errors%29#Q:_How_do_I_troubleshoot_a_compiler_problem.3F

I suggest reading all the normal CB FAQs and seeing if the forked site has any FAQs.
http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ

Tim S.
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline MortenMacFly

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 9496
Re: Help "ld.exe||cannot find -lmsvcrt"
« Reply #3 on: August 26, 2012, 05:58:05 pm »
I'm sorry, but we can not give support for it, because we just don't know in which points this version differs from the official version.
As far as I see, they don't even provide the sources for this C::B for, so its even a violation of the GPL. So from now on I am locking any topic related to this arduino IDE, until this changes.
Compiler logging: Settings->Compiler & Debugger->tab "Other"->Compiler logging="Full command line"
C::B Manual: http://www.codeblocks.org/docs/main_codeblocks_en.html
C::B FAQ: http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ