Author Topic: Change default shell  (Read 3879 times)

Offline sdt

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Change default shell
« on: August 19, 2012, 02:53:32 pm »
Hello to everyone,

I want to change the default shell (Xterm) with the classic shell of Linux (i think its name is bash).
Obviously, I use Linux Ubuntu 12.04.

Thanks for attention.

Regards,
sdt.

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Change default shell
« Reply #1 on: August 19, 2012, 03:16:18 pm »
First it's of course not obviously, that you use Ubuntu 12.04.

Second bash is a real shel, but you need a terminal-emulator here.
xterm is one, but you can also use gnome-terminal, serach the forum how to do this, if you want.

Normally the terminal-emulators use the default shell to run any commands (bash on standard ubuntu systems, as far as I know).

Offline sdt

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: Change default shell
« Reply #2 on: August 19, 2012, 03:23:47 pm »
May you give me a link?

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Change default shell
« Reply #3 on: August 19, 2012, 04:23:58 pm »
May you give me a link?
No, or better I can, but I don't want.

What's the problem with searching the forum for gnome-terminal ?
Should not be too hard.

Never forget the forum-rules:
4. Search before you post. If you've used other IDEs and you're moving to Code::Blocks, try reading the Wiki (e.g. http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ) at the homepage, and if you're confused on how to set up things, SEARCH THE FORUM. Probably the answer you're looking for is in there. Remember, Google is your friend :)

[...]

Thank you.

Finale note: Ignoring these rules may result in the topic being (silently) locked and/or even removed completely without any notice.

In case you wonder why we are so strict: I could say: "Search the forum" - as this has been discussed a lot. To make is short: By law we (the devs/moderators) are responsible for the content of our forum. This means we need to read all posts. If you want us to continue the development of C::B and have the time to answer some of the questions that are really related to C::B, apply the rules above. It's obviously a matter of time for us.

More general help how to use our forum you'll find here, too.

Offline sdt

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 3
Re: Change default shell
« Reply #4 on: August 19, 2012, 05:52:32 pm »
Just now I find the search input box.
I solved, thanks a lot jens.