Author Topic: error with automake [CVS]  (Read 9417 times)

Offline lszk

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • http://forum.fedora.pl
error with automake [CVS]
« on: November 26, 2005, 03:59:58 pm »
I had downloaded the latest CVS version on my Debian. I have a problem with ./bootstrap:

Automake 1.7 or above is required. Aborting build...

But I have it:

dpkg -l |grep automake
ii  automake1.4                      1.4-p6-9                      A tool for generating GNU Standards-compliant Makefiles.
ii  automake1.6                      1.6.3-12                      A tool for generating GNU Standards-compliant Makefiles.
ii  automake1.7                      1.7.9-7                       A tool for generating GNU Standards-compliant Makefiles
ii  automake1.8                      1.8.5-3                       A tool for generating GNU Standards-compliant Makefiles
ii  automake1.9                      1.9.6-1                       A tool for generating GNU Standards-compliant Makefiles

What can I do?

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4291
    • Code::Blocks IDE
Re: error with automake [CVS]
« Reply #1 on: November 26, 2005, 08:03:00 pm »
What is the output of "automake --version"?
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline lszk

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • http://forum.fedora.pl
Re: error with automake [CVS]
« Reply #2 on: November 27, 2005, 05:31:37 pm »
Hmm this is very interesting ...
Code: [Select]
sh-3.00$ automake --version
automake (GNU automake) 1.4-p6

[edit]

Ok, I removed 1.4 and 1.6 version and it works now. but I have a new problem. In ./configure I have
Code: [Select]
checking whether to build the to-do plugin... yes
checking whether to build the contrib plugins... yes
checking if the compiler supports precompiled headers... yes
./configure: line 23643: AM_OPTIONS_WXCONFIG: command not found
./configure: line 23644: syntax error near unexpected token `2.4.2,'
./configure: line 23644: `AM_PATH_WXCONFIG(2.4.2, wxWin=1)'
« Last Edit: November 27, 2005, 06:13:16 pm by lszk »

Offline yop

  • Regular
  • ***
  • Posts: 387
Life would be so much easier if we could just look at the source code.

Offline lszk

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • http://forum.fedora.pl
Re: error with automake [CVS]
« Reply #4 on: November 27, 2005, 08:19:37 pm »
Ehh :/ This is very problematic program ...
Code: [Select]
make
Making all in src
make[1]: Entering directory `/tmp/codeblocks/src'
Making all in sdk
make[2]: Entering directory `/tmp/codeblocks/src/sdk'
rm -f ./sdk.h.gch
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. -I/usr/lib/wx/include/gtk2-unicode-release-2.6 -I/usr/include/wx-2.6 -DGTK_NO_CHECK_CASTS -D__WXGTK__ -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGE_FILES -D_LARGEFILE_SOURCE=1 -DNO_GCC_PRAGMA   -I../../src/sdk/wxscintilla/include -I../../src/sdk/tinyxml -I../../src/sdk/as/include  -I/usr/lib/wx/include/gtk2-unicode-release-2.6 -I/usr/include/wx-2.6 -DGTK_NO_CHECK_CASTS -D__WXGTK__ -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGE_FILES -D_LARGEFILE_SOURCE=1 -DNO_GCC_PRAGMA  -g -O2 -O2 -ffast-math -I/usr/lib/wx/include/gtk2-unicode-release-2.6 -I/usr/include/wx-2.6 -DGTK_NO_CHECK_CASTS -D__WXGTK__ -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGE_FILES -D_LARGEFILE_SOURCE=1 -DNO_GCC_PRAGMA -DCB_PRECOMP -Winvalid-pch -fPIC -DPIC -o ./sdk.h.gch -xc++-header ./sdk.h
./configmanager.h: In member function 'void ConfigManager::Read(const wxString&, ConfigManagerContainer::SerializableObjectMap*)':
./configmanager.h:199: error: no matching function for call to 'TiXmlHandle::FirstChild(wxString&)'
./tinyxml/tinyxml.h:1458: note: candidates are: TiXmlHandle TiXmlHandle::FirstChild() const
./tinyxml/tinyxml.h:1460: note:                 TiXmlHandle TiXmlHandle::FirstChild(const char*) const
make[2]: *** [sdk.h.gch] Błąd 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/codeblocks/src/sdk'
make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/codeblocks/src'
make: *** [all-recursive] Błąd 1

Is this possible, I find somewhere a deb package for Debian? I tryed a Ubuntu deb, but he didn't work properly :/

Offline parasito

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 11
    • www.tecnolibre.org
Re: error with automake [CVS]
« Reply #5 on: November 27, 2005, 11:23:50 pm »
If you wanna test C::B, download RC2 code and compile it. It works ok for me in Debian Sid.

I want to test wxSmith thats why I need to compile C::B SVN and I have same error than you. Hope someone solve that problem soon  :)

Offline lszk

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • http://forum.fedora.pl
Re: error with automake [CVS]
« Reply #6 on: November 29, 2005, 07:41:04 pm »
I have Debian Sid too, but with sources is another problem. In ./configure I have
Code: [Select]
checking for wxWidgets version >= 2.4.2... yes (version 2.6.1)
checking for wxWidgets static library... yes
configure: Configuring Code::Blocks...
configure: creating ./config.status
.infig.status: error: cannot find input file: Makefile
8)

Offline TheTuxKeeper

  • Regular
  • ***
  • Posts: 293
  • daniel2000
Re: error with automake [CVS]
« Reply #7 on: November 30, 2005, 02:51:22 pm »
I have Debian Sid too, but with sources is another problem. In ./configure I have
Code: [Select]
checking for wxWidgets version >= 2.4.2... yes (version 2.6.1)
checking for wxWidgets static library... yes
configure: Configuring Code::Blocks...
configure: creating ./config.status
.infig.status: error: cannot find input file: Makefile
8)
That's a problem with the line end!  ( This has been discussed a few times.)

To correct the line ends do this:
Code: [Select]
find . -type f -and -not -name "*.cpp" -and -not -name "*.h" -and -not -name "*.png" -and -not -name "*.bmp" | sed "s/.*/\"\\0\"/" | xargs dos2unix
Then it should work.

Daniel
Nightly builds for openSUSE

Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: error with automake [CVS]
« Reply #8 on: November 30, 2005, 04:07:38 pm »
I'm thinking guys... perhaps we should re-release RC2 source code with the line ends fixed. What do you think?

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5177
Re: error with automake [CVS]
« Reply #9 on: November 30, 2005, 04:18:01 pm »
together with some other nice fixes :
 - selection : right click : selection gone
 - info no longer in the registry
 - ... much more ...

Idea : RC3 in the near future and a RC4 at some later time ??

Or we will just be patient, since every day CB gains another nice fixe or feature ....
Therefor I like the daily progress erports from Yiannis. It's like daily presents .

Offline takeshi miya

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 1487
Re: error with automake [CVS]
« Reply #10 on: November 30, 2005, 08:59:23 pm »
I'm thinking guys... perhaps we should re-release RC2 source code with the line ends fixed. What do you think?

That should have been done the next day after the release... Why isn't like that yet?

Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: error with automake [CVS]
« Reply #11 on: November 30, 2005, 09:09:24 pm »
That should have been done the next day after the release... Why isn't like that yet?

Don't ask me, I don't make the builds :P

Offline lszk

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • http://forum.fedora.pl
Re: error with automake [CVS]
« Reply #12 on: December 03, 2005, 02:46:29 pm »
Thx daniel2000. Codeblocks works :D