Author Topic: Can't run .exe (error)  (Read 6688 times)

Offline asrockw7

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Can't run .exe (error)
« on: May 06, 2011, 07:33:16 pm »
When I try to run the .exe an error message pops up looking for a .dll file. Atm, what I do is code stuff using Code Blocks and move it to VS when it's done so I can start using it which is pretty stupid since it defeats the reason why I started using Code Blocks.

Also, just to save time and not spam, is it possible for me to put a gui on my programs?

EDIT: This is my error: The program can't start because libgcc_s_dw2-1.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.

It's when I try to run the program exe from the Code Blocks directory. I can't move the exe around and use it on other computers because it won't execute.
« Last Edit: May 07, 2011, 07:41:40 am by asrockw7 »

Offline stahta01

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 6636
    • My Best Post
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #1 on: May 06, 2011, 08:14:15 pm »
I have no idea if you know can learn to create an GUI.
You really should ask your programming questions on a programming site.

Tim S.
C Programmer working to learn more about C++ and Git.
On Windows 7 64 bit and Windows 10 32 bit.
On Debian Stretch, compiling CB Trunk against wxWidgets 3.0.
--
When in doubt, read the CB WiKi FAQ. http://wiki.codeblocks.org

Offline asrockw7

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #2 on: May 07, 2011, 07:37:57 am »
nono I didn't mean it like that. I was thinking if Code Blocks had some sort of feature where it can integrate a GUI or something, a plugin of some sort. But yeah, nevermind that. lol I'm still asking about this error.

Offline virtuosonic

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 18
    • virtuosonic at sf_net
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #3 on: May 07, 2011, 08:47:37 am »
yes, it has wxsmith, but it requires wxWidgets

http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=WxSmith_tutorials
language:C++, jesusonic
libraries:WX, Stk, Vst
virtuosonic at sf_net

Offline jens

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 7265
    • Jens' unofficial debian-repository for the Code::Blocks - IDE
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #4 on: May 07, 2011, 08:52:06 am »
yes, it has wxsmith, but it requires wxWidgets

One of the great advantages of wxSmith with wxWidgets is, that it is possible to create cross-platform guis with it.

The missing dll is part of TDM's MinGW install.
Make sure it is installed correctly and the dll can be found by your exe (either in the same folder or in system-path).

Offline sorinev

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 61
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #5 on: May 11, 2011, 12:33:34 am »
The missing dll is part of TDM's MinGW install.
Make sure it is installed correctly and the dll can be found by your exe (either in the same folder or in system-path).

Is there a way around this? When moving the exe of a simple console program around to other places on my computer, or even another computer altogether (sending the program to a friend, etc.), it's kind of annoying to have to haul this .dll along with it. Is this just the nature of MinGW?

edit: Nevermind, it seems adding -static-libgcc to the linker options of the compiler fixes it.
« Last Edit: May 11, 2011, 12:42:14 am by sorinev »

Offline asrockw7

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 4
Re: Can't run .exe (error)
« Reply #6 on: May 14, 2011, 10:08:56 am »
edit: Nevermind, it seems adding -static-libgcc to the linker options of the compiler fixes it.
It fixed it. lol thanks.

Also, the problem is the wx thing is for C++. I want to use C. But nevermind that, I'm trying to learn that now. thanks anyway. lol