Code::Blocks
November 26, 2014, 07:23:26 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Accounts with zero posts and zero activity during the last months will be deleted periodically to fight SPAM!
 
   Home   Help Search Login Register  :: WebsiteWiki  
Pages: [1] 2  All   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: Copy & Paste isn't working?  (Read 12123 times)
NerdIII
Newcomer
*
Offline Offline

Posts: 9


« on: December 09, 2010, 08:17:35 am »

I just found when I compile the latest GIT trunk version on my Gentoo with gcc-4.4.4 Ctrl-V doesn't work. Specifically it seems to erase the clipboard content if it is content from Code::Blocks prior to the actual paste (which is an empty string then). Pasting works if the content comes from a foreign application like a text editor. Maybe it's just some odd constellation on my side like using the default wx skin or some system setting, but I would be glad to hear if you devs see the issue too or not. I saw in the commit log that there was an update to the editor component which could be related. I would really stick with the official release if it wasn't for the great improvements to the code completion plugin in the git trunk  Tongue
Logged
ollydbg
Developer
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 4156


Interests on OpenCV and Robotics


WWW
« Reply #1 on: December 09, 2010, 09:16:06 am »

works here under windows XP rev 6877.
where is the git trunk??? I only know the svn trunk.
Logged

If some piece of memory should be reused, turn them to variables (or const variables).
If some piece of operations should be reused, turn them to functions.
If they happened together, then turn them to classes.
jens
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 6653



WWW
« Reply #2 on: December 09, 2010, 10:51:20 am »

Confirmed on debian 64-bit svn r6876.

I will look into it.

Thanks for reporting this issue.

By the way copying from C::B to an external app also works.
Logged

Regards

Jens  Debian - nightlies (and release) : http://apt.jenslody.de/ Fedora [18 - 20]- and CentOS/RedHat [5, 6 & 7] - nightlies : http://rpm.jenslody.de/
oBFusCATed
Developer
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 7735


« Reply #3 on: December 09, 2010, 12:53:46 pm »

Probably this is the cause: http://svn.berlios.de/wsvn/codeblocks/?op=revision&rev=6876&peg=6876 Smiley
Logged

<debugger plugin maintainer>
(most of the time I ignore long posts)
jens
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 6653



WWW
« Reply #4 on: December 09, 2010, 12:59:39 pm »

I think that's what the OP meant:
I saw in the commit log that there was an update to the editor component which could be related.
Logged

Regards

Jens  Debian - nightlies (and release) : http://apt.jenslody.de/ Fedora [18 - 20]- and CentOS/RedHat [5, 6 & 7] - nightlies : http://rpm.jenslody.de/
jens
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 6653



WWW
« Reply #5 on: December 09, 2010, 03:20:21 pm »

The issue should be fixed in svn now (svn r6878).
Logged

Regards

Jens  Debian - nightlies (and release) : http://apt.jenslody.de/ Fedora [18 - 20]- and CentOS/RedHat [5, 6 & 7] - nightlies : http://rpm.jenslody.de/
NerdIII
Newcomer
*
Offline Offline

Posts: 9


« Reply #6 on: December 09, 2010, 04:57:10 pm »

works here under windows XP rev 6877.
where is the git trunk??? I only know the svn trunk.
I mixed it up with another package I installed recently that uses git, sorry for the confusion  Smiley
And thank you for the quick fix, Jens!
Logged
jens
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 6653



WWW
« Reply #7 on: December 10, 2010, 07:57:30 am »

My second commit (svn r6879) breaks replacing a selected text.
It seems the whole clipboard is cleaned, even if the middle-paste stuff only uses the so called primary clipboard (on wxGTK).
So I disabled selecting and pasting with middle-mouse-button again, until we find a solution for the issue.
Logged

Regards

Jens  Debian - nightlies (and release) : http://apt.jenslody.de/ Fedora [18 - 20]- and CentOS/RedHat [5, 6 & 7] - nightlies : http://rpm.jenslody.de/
killerbot
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 4825


« Reply #8 on: December 10, 2010, 08:54:10 am »

My second commit (svn r6879) breaks replacing a selected text.
It seems the whole clipboard is cleaned, even if the middle-paste stuff only uses the so called primary clipboard (on wxGTK).
So I disabled selecting and pasting with middle-mouse-button again, until we find a solution for the issue.

yes, just bumped into this issue, that was nasty .
Logged
ultimA
Advanced newcomer
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #9 on: February 13, 2011, 11:15:24 pm »

A similar issue seems to be present in the past nightlies too. It is present also in svn7006. I have to try copying something from the code editor 4-5 times before I actually succeed in pasting the same thing. If I try to cut, the original is gone as it should, but then I cannot paste it until I try again cutting (after undo) a few more times. Using Arch Linux.
Logged
ultimA
Advanced newcomer
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #10 on: March 17, 2011, 03:33:58 pm »

Please fix this error, it is the same as described in the opening post but it still persists on Linux in rev7040. Not being able to use copy inside CB prevents me from using the IDE at all.
Logged
jens
Administrator
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 6653



WWW
« Reply #11 on: March 17, 2011, 05:15:56 pm »

Please fix this error, it is the same as described in the opening post but it still persists on Linux in rev7040. Not being able to use copy inside CB prevents me from using the IDE at all.
Do you use a self-compiled C::B or a binary distribution ?
Which version of wxWidgets do you use, and which version is used to compile C::B (see "Help -> About") ?

It works flawlessly here on debian 64-bit.
Logged

Regards

Jens  Debian - nightlies (and release) : http://apt.jenslody.de/ Fedora [18 - 20]- and CentOS/RedHat [5, 6 & 7] - nightlies : http://rpm.jenslody.de/
ultimA
Advanced newcomer
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #12 on: March 17, 2011, 09:17:53 pm »

It is self-compiled, in the sense that it is a user-respository package for Arch linux that checks out the latest svn, compiles and installs it. The only binary available on Arch is for CB 10.05.

The About dialog tells me: "wx2.8.11 (Linux, unicode) - 64bit"

I looked at the package definition to be able to tell you how it is exactly compiled. It checks out the trunk, then it does:
  ./bootstrap
  ./configure --prefix=/usr --with-contrib-plugins=all
  make

Let me know if there is any other way I can help debugging.
Logged
ultimA
Advanced newcomer
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #13 on: April 07, 2011, 07:51:03 am »

Today I tried to look at the clipboard bug myself, why isn't it working correctly. There is something strange in the CB code that I have found, in ScintillaWX.cpp, line 544-551 (rev 7076):

Code:
#ifdef __WXGTK__
for(int i=0; i<5; i++) {
//wxPrintf(wxT("Copying to clipboard %ld\n"), i);
         CopyToClipboard(st);
}
#else
     CopyToClipboard(st);
#endif

So basically, only if compiling for wxGTK, blindly repeat every copy operation to the clipboard 5 times. WTF?!

I guess some developer, whoever it was, must have met the same issue as I am experiencing right now (the reason for this thread), he also have noticed, that clipboard operations on wxGTK only work reliably if repeated some number of times. So he just built a loop around it. Unfortunately, it is still not working for me, I have to manually hit ctrl-c multiple times if I want a copy operation to succeed.

Now, I am NOT suggesting increasing the loop count. But rather, plz someone figure out what the real problem is. Why am I not doing it myself? Because I have no idea about GTK or wxWidgets (I never used their APIs before), and for someone who knows these libraries it would probably only take a neglible amount of time to check the CopyToClipboard(...) method. Anyway, that loop-5-times-or-else-it-does-not-work thing looks really crazy to me, not just because it is a questionable hack, but it obviously doesn't solve the problem.

Thank you.
« Last Edit: April 07, 2011, 07:59:50 am by ultimA » Logged
ollydbg
Developer
Lives here!
*****
Offline Offline

Posts: 4156


Interests on OpenCV and Robotics


WWW
« Reply #14 on: April 07, 2011, 08:19:14 am »

using the blame function of SVN, then found it was change in:
Code:
killerbot  2008-8-16 2:15:17             
* copy/cut-paste fixes in linux
* copy/move fixes on linux when drag and drop of selected text with the mouse
Logged

If some piece of memory should be reused, turn them to variables (or const variables).
If some piece of operations should be reused, turn them to functions.
If they happened together, then turn them to classes.
Pages: [1] 2  All   Go Up
  Send this topic  |  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!