Author Topic: IDE hangs when started  (Read 2020 times)

Offline Zorroslade

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 12
IDE hangs when started
« on: August 24, 2010, 11:04:46 pm »
I wasn't sure if this should be posted in here or dev. I did search for this problem but did not find anything.

A little background. I wanted to remove the F10 accel key. Yes, I am used to Visual Studio. I have developed on wxWidgets in the past and wanted to add the snippet of code suggested in this forum. Currently, I am developing on Debian.

I downloaded wxWidgets compiled and installed on my system. I downloaded CodeBlocks 10.5 and compiled it. I cannot get it to run. Initially, I was getting a GTK library error, but included the path and it went away. Now, CodeBlocks hangs and does not furnish a message.

Any ideas or suggestions?

Later,

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12122
    • Travis build status
Re: IDE hangs when started
« Reply #1 on: August 25, 2010, 12:58:44 am »
I downloaded wxWidgets compiled and installed on my system.
Why have you done that? To compile C::B you need the wx-dev packages.
And what version of C::B you've used? C::B doesn't work with wx 2.9+.

To see where it crashes, use --enable-debug parameter of the configure script and then gdb codeblocks + bt command.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline Zorroslade

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 12
Re: IDE hangs when started
« Reply #2 on: August 25, 2010, 02:52:51 pm »

It has been a long time since I have done any serious dev on Linux (~7 years). I didn't know about wx-dev.

I am using CodeBlocks 10.05 from May, and using wxWidgets 2.8.

Later,