Code::Blocks

User forums => General (but related to Code::Blocks) => Topic started by: newtocpp on February 22, 2019, 01:34:27 pm

Title: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: newtocpp on February 22, 2019, 01:34:27 pm
I must have done something wrong about setting up codeblocks?

Any contribiution is apriciated :)

||=== Build: Debug in flush (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
obj/Debug/main.o||In function `getConfigValue(std::__cxx11::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >)':|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|34|undefined reference to `libconfig::Setting::operator std::__cxx11::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >() const'|
obj/Debug/main.o||In function `main':|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|68|undefined reference to `XOpenDisplay'|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|71|undefined reference to `libconfig::Config::readFile(char const*)'|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|80|undefined reference to `XStringToKeysym'|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|80|undefined reference to `XKeysymToKeycode'|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|187|undefined reference to `XQueryKeymap'|
obj/Debug/main.o||In function `__static_initialization_and_destruction_0(int, int)':|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|30|undefined reference to `libconfig::Config::Config()'|
/home/account/Developer/C++/flush/main.cpp|30|undefined reference to `libconfig::Config::~Config()'|
obj/Debug/main.o||In function `libconfig::Config::lookup(std::__cxx11::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&) const':|
/usr/include/libconfig.h++|480|undefined reference to `libconfig::Config::lookup(char const*) const'|
obj/Debug/main.o:(.data.rel.local.DW.ref._ZTIN9libconfig14ParseExceptionE[DW.ref._ZTIN9libconfig14ParseExceptionE]+0x0)||undefined reference to `typeinfo for libconfig::ParseException'|
obj/Debug/main.o:(.data.rel.local.DW.ref._ZTIN9libconfig15FileIOExceptionE[DW.ref._ZTIN9libconfig15FileIOExceptionE]+0x0)||undefined reference to `typeinfo for libconfig::FileIOException'|
obj/Debug/main.o:(.data.rel.local.DW.ref._ZTIN9libconfig24SettingNotFoundExceptionE[DW.ref._ZTIN9libconfig24SettingNotFoundExceptionE]+0x0)||undefined reference to `typeinfo for libconfig::SettingNotFoundException'|
||error: ld returned 1 exit status|
||=== Build failed: 13 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s)) ===|


Thanks for help  :-*
Title: Re: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: BlueHazzard on February 22, 2019, 02:18:10 pm
http://wiki.codeblocks.org/index.php/FAQ-Compiling_(general)#Q:_How_do_I_report_a_compilation_problem_on_the_forums.3F
Title: Re: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: Mistahboom on February 24, 2019, 09:23:28 am
Hi! I'm unsure what the issue is, maybe you need to reinstall? Did you install this version: "codeblocks-17.12mingw-setup.exe"
I understand the importance of more information for a situation like this, you should read the link posted above. It's a small paragraph of reading and should be more efficient in the future.

Otherwise, this article seems related to yours, check it out!
https://stackoverflow.com/questions/20732832/c-hello-world-not-working
Title: Re: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: newtocpp on February 24, 2019, 02:51:46 pm
Hi! I'm unsure what the issue is, maybe you need to reinstall? Did you install this version: "codeblocks-17.12mingw-setup.exe"
I understand the importance of more information for a situation like this, you should read the link posted above. It's a small paragraph of reading and should be more efficient in the future.

Otherwise, this article seems related to yours, check it out!
https://stackoverflow.com/questions/20732832/c-hello-world-not-working

I am doing all my work in Ubuntu
Title: Re: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: oBFusCATed on February 24, 2019, 05:02:05 pm
Have you read our FAQ: http://wiki.codeblocks.org/index.php/FAQ-Compiling_(errors)#Q:_How_do_I_troubleshoot_a_compiler_problem.3F ?
Title: Re: Have a problem with some basic fuctions and referances
Post by: sodev on February 25, 2019, 05:54:15 am
You have done something wrong setting up your project. These are all linker errors, you dont link the required libraries.