Code::Blocks

User forums => Using Code::Blocks => Topic started by: Aaron on March 18, 2017, 11:17:51 pm

Title: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Aaron on March 18, 2017, 11:17:51 pm
Is anyone else having this minor issue?

The check box squares in the properties pane does not display the actual check mark, but they do enable and disable their features.
In Ver 16.01 under Windows they operate as expected.

A bit annoying for visually impaired users I'm helping.

Is this a known issue or anomaly?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: stahta01 on March 19, 2017, 01:56:07 am
There seems to be a desktop under Ubuntu that causes a lot of GUI related bugs. I think it was called Unity or something like that.
No idea if this is one of the bugs.

I suggest posting the desktop info on your system.

Tim S.
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: oBFusCATed on March 19, 2017, 02:00:23 pm
OS/distro, C::B version, screenshot?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Aaron on March 19, 2017, 03:08:04 pm
CodeBlocks Version 16.01 on Ubuntu 16.04.

Desktop may be Unity.

(http://www.buy-fla.com/Screenshot_chkBoxes.png)
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: oBFusCATed on March 19, 2017, 07:00:05 pm
You're talking about Is member and default pos and similar, aren't you?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Aaron on March 20, 2017, 04:31:01 am
Yes
Is Member, Default Position, Default Size, Enabled, etc.

These all display the check mark inside the square in Windows PC Code Blocks installs.
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: oBFusCATed on March 20, 2017, 08:40:31 am
Are there any other ubuntu users that have the same problem?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Commaster on March 20, 2017, 01:15:56 pm
Ubuntu

Are you missing some fonts?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: oBFusCATed on March 20, 2017, 08:58:09 pm
Commaster: What ubuntu is this screenshot from?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Commaster on March 21, 2017, 05:59:22 am
Commaster: What ubuntu is this screenshot from?
Code: [Select]
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 16.04.2 LTS
Release:        16.04
Codename:       xenial
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: CJS on March 22, 2017, 12:58:27 pm
I checked this on Ubuntu 14.04.5 LTS 64-bit and Ubuntu 16.04.2 LTS 64-bit (VirtualBox VMs), with a simple test and a more complex app and check marks were displayed as expected, e.g. on Panel1 in the wxSmith heirarchy.

CB: Release 16.01 rev 10760 (2016-02-01 01:39:02) gcc 5.3.1 Linux/unicode - 64 bit

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=16.04
DISTRIB_CODENAME=xenial
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 16.04.2 LTS"

Observations:

There are changes in gtk versions between Ubuntu LTS versions:

Ubuntu 14.04.5 LTS:
libgtk2.0-0:
  Installed: 2.24.23-0ubuntu1.4
libgtk-3-0:
  Installed: 3.10.8-0ubuntu1.6

Ubuntu 16.04.2 LTS:
libgtk2.0-0:
  Installed: 2.24.30-1ubuntu1
libgtk-3-0:
  Installed: 3.18.9-1ubuntu3.2

I don't see any mention of whether the problem was seen on a 32-bit or 64-bit Ubuntu / CB - it might have a bearing.
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Miguel Gimenez on March 22, 2017, 02:11:29 pm
Checked OK on 16.04.2 64-bit with Gnome 3 and Punity desktops
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Aaron on March 23, 2017, 03:44:03 am
Quote
Are there any other ubuntu users that have the same problem?

Of 3 Ubuntu PCs, one is missing the check marks.

Quote
Are you missing some fonts?

Counted 96 Fonts on Ubuntu. 53 fonts in Win 7.

Quote
I don't see any mention of whether the problem was seen on a 32-bit or 64-bit Ubuntu / CB - it might have a bearing.

64 Bit, all
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Commaster on March 23, 2017, 08:15:27 am
Of 3 Ubuntu PCs, one is missing the check marks.
Can you (backup and ) delete ~/.config/codeblocks then run Code::Blocks and check the checkmarks?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: oBFusCATed on March 23, 2017, 09:17:25 am
Interesting - are they the same hardware?
And are they fully updated ubuntus? Same ubuntu version?
Can you look in the Help -> About dialog and check if the version strings there match?

Can you tell me what wx version is used?
Title: Re: Check Boxes in properties not displaying check, Version 16.01 on Ubuntu 16.04
Post by: Aaron on March 23, 2017, 05:25:53 pm
Thanks for all of your time.

Quote
Can you (backup and ) delete ~/.config/codeblocks then run Code::Blocks and check the checkmarks?

This is a directory?  could not find it.

Quote
Interesting - are they the same hardware?
And are they fully updated ubuntus? Same ubuntu version?
Can you look in the Help -> About dialog and check if the version strings there match?

Hardware
1. The PC with missing check marks is a Dell Optiplex 780, integrated video adapter.  Everything in this PC works perfect otherwise.
2. One PC that displayed the check marks, is a (very old)Dell Dimension 9150, but it had other weird video issues in Ubuntu.  Has been parted out.
3. Last PC displays check marks, is a Dell Precision 390.

Ubuntu all were fully updated 16.04 LTS

The Ubuntu version under Settings, Details is: 16.04 LTS

Quote
Can you tell me what wx version is used?
wxW 3.02 in the check mark problem pc.
In the other pcs wxW was version 3.0 installed using terminal get & install.

I'm somewhat new to Ubuntu (Linux) so please excuse my stumbling around...

I could uninstall the present wxW 3.02, and install 3.0 via terminal, as the other two PCs were setup, if that is a possible cause.

Based queries here, I'm feeling wxWidgets has some effect on C::B features like properties.  Could it?

** Are other users' C::B in Ubuntu displaying the vertical dotted lines in the element tree of Resources?  **
(I've only seen the lines in Windows version)