Code::Blocks

User forums => Help => Topic started by: dochma on January 31, 2016, 10:41:00 am

Title: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: dochma on January 31, 2016, 10:41:00 am
Greetings,

Whenever I attempt to run programs in CB, the following error occurs - even with the default "Hello world!" script.
 
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    cout << "Hello world!" << endl;
    return 0;
}
Any thoughts as to why this occurs?

||=== Build: Debug in basic (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
 CreateProcess||No such file or directory|
||=== Build failed: 1 error(s), 0 warning(s) (0 minute(s), 0 second(s)) ===|
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: BlueHazzard on January 31, 2016, 02:54:57 pm
This is the wrong log, or at least there are to less information:

http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ-Compiling_%28general%29#Q:_How_do_I_report_a_compilation_problem_on_the_forums.3F

Probably you don't have installed a compiler?

greetings
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: dochma on January 31, 2016, 03:07:36 pm
Hi

 Thank you for your response, I installed the compiler, location attached
C: \ MinGW \ libexec \ mingw-get \ guimain.exe
I'd love to give out any additional details.

David
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: BlueHazzard on January 31, 2016, 04:26:58 pm
I'd love to give out any additional details.
then post the full rebuild log, like described in the link i gave you

[Edit:] What is this location:
Quote
C: \ MinGW \ libexec \ mingw-get \ guimain.exe
and what do you installed in there?
The compiler is a exe with someting lile gcc.exe or g++.exe
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: dochma on February 02, 2016, 04:31:43 pm
Hi I removed the app and reinstall including compiler and I get the same error would love to get help

http://www.codeblocks.org/downloads/26

David
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: BlueHazzard on February 02, 2016, 04:35:56 pm
I'd love to give out any additional details.
then post the full rebuild log, like described in the link i gave you

[Edit:] What is this location:
Quote
C: \ MinGW \ libexec \ mingw-get \ guimain.exe
and what do you installed in there?
The compiler is a exe with someting lile gcc.exe or g++.exe
This is the wrong log, or at least there are to less information:

http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ-Compiling_%28general%29#Q:_How_do_I_report_a_compilation_problem_on_the_forums.3F

Probably you don't have installed a compiler?

greetings

If you are not willing to answer my questions, or instructions, i am not able (and willing) to help you...
If you are not understanding a direction please ask concrete questions...

greetings
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: dochma on February 02, 2016, 05:03:24 pm
Hi

Thank you for your response probably did not understand what the question was.
My operating system windows 7 64-bit can you please give me a download link with the compiler and installation instructions that corresponds to my computer
Again I would appreciate your help in advance
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: BlueHazzard on February 02, 2016, 05:11:58 pm
1) Remove / uninstall all Codeblocks and Mingw (probably also msys if you have installed) components from your computer by deinstalling it via Start->Control Panel->Programs and Features
2) Check if there are folders like c:\Mingw, or someone with mingw in the name remove them
3) Download http://sourceforge.net/projects/codeblocks/files/Binaries/16.01/Windows/codeblocks-16.01mingw-setup.exe
4) Install and test a hello wordl
if it does not work follow this instructions: http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=FAQ-Compiling_%28general%29#Q:_How_do_I_report_a_compilation_problem_on_the_forums.3F
Title: Re: Error occurs after installation in The first program execution
Post by: dochma on February 02, 2016, 09:03:58 pm
Hi

Thanks for your Help, I solved the problem the compiler and the debugger was not in the same path