Code::Blocks

Developer forums (C::B DEVELOPMENT STRICTLY!) => Development => Topic started by: 280Z28 on December 12, 2005, 10:27:33 pm

Title: Crash report on startup
Post by: 280Z28 on December 12, 2005, 10:27:33 pm
Compiled with wxWidgets 2.6.2 Unicode, svn head (1494).

Only occurs if default.conf has already been created. Doesn't occur if I delete it.

Code: [Select]
Error occured on Monday, December 12, 2005 at 14:51:48.

G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe caused an Access Violation at location 00a68413 in module G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.dll Reading from location 00000308.

Registers:
eax=01cbfae8 ebx=01c4a238 ecx=00000001 edx=00000308 esi=004a1030 edi=0022f150
eip=00a68413 esp=0022ef50 ebp=0022ef68 iopl=0         nv up ei pl nz na pe nc
cs=001b  ss=0023  ds=0023  es=0023  fs=003b  gs=0000             efl=00010202

Call stack:
00A68413  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.dll:00A68413  _ZN13EditorManager15GetActiveEditorEv
004559D3  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:004559D3
00406F5D  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:00406F5D  CodeBlocksApp::OnAppActivate(wxActivateEvent&)  G:/Development/CodeBlocks/src/src/app.cpp:732
100AA0E8  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:100AA0E8  _ZN12wxEvtHandler21ProcessEventIfMatchesERK21wxEventTableEntryBasePS_R7wxEvent
100AA4AC  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:100AA4AC  _ZN16wxEventHashTable11HandleEventER7wxEventP12wxEvtHandler
100AB489  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:100AB489  _ZN12wxEvtHandler12ProcessEventER7wxEvent
10184BDC  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:10184BDC  _ZN9wxAppBase9SetActiveEbP8wxWindow
1011466E  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:1011466E  _ZN8wxWindow13MSWWindowProcEjjl
101390FA  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:101390FA  _ZN7wxFrame13MSWWindowProcEjjl
1010C750  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:1010C750  _Z9wxWndProcP6HWND__jjl@16
77D48734  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D48734  GetDC
77D48816  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D48816  GetDC
77D4B4C0  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D4B4C0  DefWindowProcW
77D4B50C  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D4B50C  DefWindowProcW
7C90EAE3  E:\WINDOWS\system32\ntdll.dll:7C90EAE3  KiUserCallbackDispatcher
77D49402  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D49402  PeekMessageW
77D5E1A9  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D5E1A9  CallMsgFilterW
77D561C6  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D561C6  DrawStateW
77D6A92E  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D6A92E  SoftModalMessageBox
77D6A294  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D6A294  MessageBoxIndirectA
77D95FBB  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D95FBB  MessageBoxTimeoutW
77D80553  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D80553  MessageBoxExW
77D96137  E:\WINDOWS\system32\USER32.dll:77D96137  MessageBoxW
1005159D  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:1005159D  _Z17wxSafeShowMessageRK8wxStringS1_
004044F0  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:004044F0  CodeBlocksApp::OnInit()  G:/Development/CodeBlocks/src/src/app.cpp:408
00453C58  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:00453C58
100437F9  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:100437F9  _Z14wxUninitializev
100B33BA  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\wxmsw26u_gcc_custom.dll:100B33BA  _Z7wxEntryP11HINSTANCE__S0_Pci
004014DA  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:004014DA  WinMain  G:/Development/CodeBlocks/src/src/app.cpp:297
0044E06A  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:0044E06A
00401237  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:00401237
004012A8  G:\Development\CodeBlocks\src\devel\codeblocks.exe:004012A8
7C816D4F  E:\WINDOWS\system32\kernel32.dll:7C816D4F  RegisterWaitForInputIdle
Title: Re: Crash report on startup
Post by: thomas on December 12, 2005, 10:45:47 pm
Only occurs if default.conf has already been created. Doesn't occur if I delete it.
In other words, it starts fine on the first run, but crashes on the second?

I don't see the relation between GetActiveEditor and deleting the config file. Hmm... this might actually be a wchar problem... :(
Title: Re: Crash report on startup
Post by: 280Z28 on December 12, 2005, 10:51:36 pm
Only occurs if default.conf has already been created. Doesn't occur if I delete it.
In other words, it starts fine on the first run, but crashes on the second?

Actually this time I was able to run it 3 times before it crashed. (open, close, open, close, open, close, open->crash)
Title: Re: Crash report on startup
Post by: takeshi miya on December 12, 2005, 11:24:40 pm
May I ask the fullpath of your default.conf?
Title: Re: Crash report on startup
Post by: 280Z28 on December 12, 2005, 11:26:48 pm
May I ask the fullpath of your default.conf?

No!! :mad:













j/k ;)

Code: [Select]
E:\Documents and Settings\sam\Application Data\codeblocks\default.conf
Title: Re: Crash report on startup
Post by: takeshi miya on December 12, 2005, 11:47:51 pm
Ok, because if the path contains Unicode chars, it definitely won't work.