Code::Blocks

User forums => General (but related to Code::Blocks) => Topic started by: xxx456 on March 28, 2009, 06:00:10 pm

Title: Cannot start code::blocks 8.02 correctly
Post by: xxx456 on March 28, 2009, 06:00:10 pm
I do not why.

When I try to start code::blocks 8.02 in XP home, code::blocks always show the logo figure and then STOP.

After I stop mingw32-gcc.exe,  code::blocks can work well.

I have re-install the code::blocks.

I also tried to update mingw.

Can anybody teach me to fix the problem?

Is it a correct action to start mingw32-gcc.exe when the code::blocks 8.02 is started?

Title: Re: Cannot start code::blocks 8.02 correctly
Post by: Ganbito on March 28, 2009, 10:17:14 pm
Let's see... are you starting mingw32-gcc.exe manually?

mingw32-gcc.exe it's a compiler, not a service that have to run on backwards, so it has to be called only to compile and codeblocks do that automatically when you build your projects.
Title: Re: Cannot start code::blocks 8.02 correctly
Post by: xxx456 on March 29, 2009, 04:20:55 am
No. I don't start mingw32-gcc.exe manually.

Mingw32-gcc.exe don't start automatically until code::blocks starts and show its logo. Can you believe it?

On the other hand, I might not uninstall code::blocks correctly before I install a new one. The new code::blcoks always remembers the projects created by the old
 code::blcoks. I have no idea where the information is stored.
Title: Re: Cannot start code::blocks 8.02 correctly
Post by: xxx456 on March 29, 2009, 05:22:53 am
I fix the problem now. :D
I installed Comodo Internet Security in my computer.
After removing comodo, I can use code::blocks happily.