Author Topic: Blank Terminal window when running 'Hello World!'  (Read 460 times)

Offline Mal1987

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Blank Terminal window when running 'Hello World!'
« on: April 20, 2020, 03:27:43 pm »
So I'm very new to C++. Downloaded it yesterday (with the compiler) and tried running the default main.cpp 'Hello World!' file but it just comes up with a blank window with a flashing underscore.

I'm on windows 10 FYI.

I read that it's an anti-virus issue (I'm using AVG), but everyone seems to fix it by temporarily disabling their AV or by adding the Codeblocks folders to the exception list. I've done both and I still can't get it to work... any ideas anyone? Would be appreciated! Thanks.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12898
    • Travis build status
Re: Blank Terminal window when running 'Hello World!'
« Reply #1 on: April 20, 2020, 05:07:09 pm »
What is the actual problem? Is your executable able to run? Can you see it in the task manager?
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline Mal1987

  • Single posting newcomer
  • *
  • Posts: 2
Re: Blank Terminal window when running 'Hello World!'
« Reply #2 on: April 20, 2020, 06:33:31 pm »
Thank you for your reply.

I get cb_console_runner.exe coming up in task manager.

Basically i get the below coming up but that's all.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12898
    • Travis build status
Re: Blank Terminal window when running 'Hello World!'
« Reply #3 on: April 20, 2020, 07:04:31 pm »
cb_console_runner.exe is the executable responsible for running your executable in a terminal window.
So your executable should be a child process of cb_console_runner.exe.
Is this the case?
Is your executable present in the filesystem while the cb_console_runner.exe is still running?
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2848
Re: Blank Terminal window when running 'Hello World!'
« Reply #4 on: April 20, 2020, 11:32:09 pm »
This for sure is a anti virus problem... Can you try to deactivate it totally? AVG is a terrible anti virus (i know it, because i use it also...)