Author Topic: Procedure entry point problem  (Read 14142 times)

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5491
Procedure entry point problem
« on: January 06, 2006, 07:25:31 pm »
A few days ago, I had problems building on my laptop (see this thread higher up, with the resouce compiler and includes), I deleted my dfault.conf, and now I can build it again, that's the good news.

But when todays build (rev 1664) starts up I get the following message boxes (7 or 8 times) :
The procedure entry point _ZN7Manager3GetEP7wxFrameP10wxNotebookP8wxWindow could not be located in the dynamic link library codeblocks.dll. And I have done the update.bat (so did no forget that one).
Any ideas on what could have gone wrong this time ???

Lieven

Offline rickg22

  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2283
Re: Procedure entry point problem
« Reply #1 on: January 06, 2006, 07:28:12 pm »
hmmm try a full rebuild?

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #2 on: January 06, 2006, 07:30:15 pm »
The evil bug attacks again!

Try this: in the messages dock select "Build log", close Code::Blocks and open it again. Now "Build log" will be the first tab and 3 (Code::Blocks, Code::Blocks Debug and Search Results) will be "hidden".

Fixed.

Any ideas on what could have gone wrong this time ???

When the SDK changes, make sure you build the contrib plugins with it ;)
(these are debug messages when trying to load the contrib plugins which are linked with an older codeblocks.dll)
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline killerbot

  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 5491
Re: Procedure entry point problem
« Reply #3 on: January 06, 2006, 08:19:51 pm »
thanks Yiannis, I just remembered myself.

Offline eranif

  • Regular
  • ***
  • Posts: 256
Re: Procedure entry point problem
« Reply #4 on: January 06, 2006, 09:39:26 pm »
Mandrav,

From reading here - I see that some bug are poping up and being fixed by you (or others) can you please update the CVS with the bug fixes? So other people will get the fixes as well?

Thanks in advance,
Eran

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #5 on: January 06, 2006, 11:21:13 pm »
Mandrav,

From reading here - I see that some bug are poping up and being fixed by you (or others) can you please update the CVS with the bug fixes? So other people will get the fixes as well?

Thanks in advance,
Eran


Sure Eran.
I just want to show you the changes first. You know your code better and maybe spot a bug in the fix ;)
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline eranif

  • Regular
  • ***
  • Posts: 256
Re: Procedure entry point problem
« Reply #6 on: January 07, 2006, 10:50:24 am »
Ok,

Can you please point me to the updated sources? I will do the merge and will update the CVS

Eran

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #7 on: January 07, 2006, 11:16:46 am »
Ok,

Can you please point me to the updated sources? I will do the merge and will update the CVS

Eran

http://svn.berlios.de/wsvn/codeblocks/trunk/src/sdk/wxFlatNotebook/?rev=0&sc=0

There you will find the latest sources. The file cb_wxfn.patch contains the differences from wxFlatNotebook-CVS to the version in our repository.
If you need any help or clarification, PM me :)
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline kkez

  • Almost regular
  • **
  • Posts: 153
    • WinapiZone
Re: Procedure entry point problem
« Reply #8 on: January 08, 2006, 02:26:53 pm »
There's a bug in the tabs position ("Tabs at top" and "Tabs at bottom" options from the popup menu you get by right clicking a tab): "tabs at top" option sets the tabs at bottom when they're on top.
« Last Edit: January 08, 2006, 02:29:06 pm by kkez »

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #9 on: January 08, 2006, 04:49:04 pm »
There's a bug in the tabs position ("Tabs at top" and "Tabs at bottom" options from the popup menu you get by right clicking a tab): "tabs at top" option sets the tabs at bottom when they're on top.

Thanks, fixed at rev1685.
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline jmccay

  • Almost regular
  • **
  • Posts: 202
Re: Procedure entry point problem
« Reply #10 on: January 10, 2006, 03:51:19 am »
I am getting that error.  I just did an update today.  I tried the selecting build log and closing it (assuming code::blocks), and I still get the error multiple times.

Any sugestions?  Should I apply the patch?  If so, from what directory should I apply it from (using tortoiseSVN).

jmccay
« Last Edit: January 10, 2006, 03:55:14 am by jmccay »
OS: WinXP, Win98 SE, & sometimes Linux

a little light reading from the wxWidgets 2.6.2 readme: A detailed 2000-page reference manual is supplied in HTML, PDF and Windows Help form: see the docs hierarchy.

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #11 on: January 10, 2006, 09:31:59 am »
Quote
I still get the error multiple times

What error are you talking about?
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline jmccay

  • Almost regular
  • **
  • Posts: 202
Re: Procedure entry point problem
« Reply #12 on: January 10, 2006, 10:47:59 am »
The Error:

   The procedure entry point _ZN7Manager3GetEP7wxFrameP10wxNoteBookp8wxWindow could not be located in the dynamic link library codeblocks.dll

Version: Version 1.0 revision 1699 (gcc 3.4.4 Windows/ANSI, build: Jan 9 2006 21:12:39)
wxWidgets 2.6 (same as one used for builds by on of the people).
Nothing was generated in the codeblocks.rpt

The last time I built codeblocks from the svn myself it did work.  Unfortunately, I don't remember when I did the compiling becuase I didn't bother to save it (stupid me).

jmccay
« Last Edit: January 10, 2006, 10:50:06 am by jmccay »
OS: WinXP, Win98 SE, & sometimes Linux

a little light reading from the wxWidgets 2.6.2 readme: A detailed 2000-page reference manual is supplied in HTML, PDF and Windows Help form: see the docs hierarchy.

Offline mandrav

  • Project Leader
  • Administrator
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 4315
    • Code::Blocks IDE
Re: Procedure entry point problem
« Reply #13 on: January 10, 2006, 10:53:32 am »
Quote
The Error:
...

As mentioned above, you have probably contrib plugins which you haven't rebuilt. Rebuild the "ContribPlugins.workspace"...
Be patient!
This bug will be fixed soon...

Offline Pecan

  • Plugin developer
  • Lives here!
  • ****
  • Posts: 2770
Re: Procedure entry point problem
« Reply #14 on: January 10, 2006, 03:04:11 pm »
I also get messages like this when I've mixed together plugin compilations
of unicode/ANSI, __WXDEBUG__ and non __WXDEBUG__
modules etc.

When I stop, breath, check all my .cbp(s) all works well again.

thanks
pecan


« Last Edit: January 10, 2006, 03:05:51 pm by Pecan »