Author Topic: problem with "File/New/File..."  (Read 3608 times)

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
problem with "File/New/File..."
« on: July 07, 2010, 01:46:09 pm »
In some cases C::B creates new file in project with full path to file instead of relative. So, in file property fields "File name (absolute)" and "File name (relative)" are identical. As result, C::B generates really odd  build errors. It may be corrected by direct edit of project file snf temporary cured by deletion of the C:B config. Looks like it is an issue with global C:B configuration file. Any suggestions? 
OS: WinXP SP3.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12911
    • Travis build status
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #1 on: July 07, 2010, 02:43:36 pm »
CB version, please?

I've never seen this kind of behavior, but I'm running CB on linux, most of the time.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #2 on: July 07, 2010, 03:04:15 pm »
CB version, please?

I've never seen this kind of behavior, but I'm running CB on linux, most of the time.
both last releases, 8 & 10, and some  nightly builds.  At my work PC it occurs some times, but not really often- so I ignored it. But now it became really annoying on one PC, from v.8.02.  Migration to v.10 does not help. After some time in all more or less big projects (with sub-dirs) it appear. IMHO, glitches with build originated from ":\" in path, so under linux it may not be so explicit. For exact file it may be corrected by edit of the .sbp.   

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #3 on: April 03, 2020, 02:01:50 pm »
This problem re-appears in C::B 20.03 on Win 10 64b.
In some projects new files always added with absolute path in "File name (relative)" property. What can be the source of such strange behavior?

Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2850
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #4 on: April 03, 2020, 02:57:50 pm »
can you provide a example project?
What kind of path are you using? Any non ascii characters?

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #5 on: April 03, 2020, 09:39:30 pm »
I`ll try to reproduce it on dedicated project. Currently it is "production" project, it cannot be shared.
There are no spaces, non-ascii symbols in path, etc.
I suspect that the problem occurred after I included some already existing files from subfolder. Then, when I wished to make a new *.cpp file, wizard opened this subfolder, I walked from it level up, to the root folder of the project, and then it happened.
 
« Last Edit: April 03, 2020, 10:16:23 pm by nenin »

Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2850
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #6 on: April 04, 2020, 11:50:27 am »
If you can reproduce this, please post a step by step list. Something like this:
1) Open codeblocks
2) Crete a new project
3) Add file XY by clicking Project->Add
ecc...

Thank you!

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #7 on: April 06, 2020, 02:57:32 pm »
At that moment I cannot reproduce that, but I found two strange point in cbp:
1. In list of the virtual folders:
Code: [Select]
<Option virtualFolders="main/;static/" />
typical in projects it looks like
Code: [Select]
<Option virtualFolders="main/;static/;" />
2.  and Extensions:
Code: [Select]
<Extensions />
while it must be at least:
Code: [Select]
<Extensions>
<code_completion />
<envvars />
<debugger />
</Extensions>
No other deviations was found so far.
When  I tried to make "Save As" for this project, I  got all source files with full path, and mentioned above deviations was reproduced as well even if they were corrected manually.

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12911
    • Travis build status
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #8 on: April 06, 2020, 07:11:59 pm »
Empty extensions is a "feature" of recent builds.
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #9 on: April 07, 2020, 01:23:53 pm »
I found that on different computer it work fine on C::B 17 (on my main workstation- not works on both 17 & 20 with the same pattern).
Is there any place (registry, user profile folder...) where C::B can also store project options?
« Last Edit: April 07, 2020, 02:32:04 pm by nenin »

Offline oBFusCATed

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 12911
    • Travis build status
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #10 on: April 07, 2020, 07:34:28 pm »
Nope. They are only stored in the project.
Have you compared full build logs for working and non working builds?
Are you sure there aren't differences in global compiler options?
(most of the time I ignore long posts)
[strangers don't send me private messages, I'll ignore them; post a topic in the forum, but first read the rules!]

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #11 on: April 08, 2020, 07:56:11 am »
Quote
Have you compared full build logs for working and non working builds?
It not related to build, it is situation, when C::B makes the wrong path to new file in project. I dont try even build it because compiler gone crazy when such path was offered. 
Quote
Are you sure there aren't differences in global compiler options?
This installation (which is working) is a clone from defected one from my workstation, ~1 month fresh,   including C::B profile and whole mingw. Nothing was changed in global scope.
I suspect that something wrong might be in default.conf, but cannot find anything.

Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2850
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #12 on: April 08, 2020, 08:20:00 am »
Can you please exactly describe the failing steps and the outcome? I am not sure if i understand the issue...

If you can reproduce this, please post a step by step list. Something like this:
1) Open codeblocks
2) Crete a new project
3) Add file XY by clicking Project->Add
ecc...

Thank you!

Offline nenin

  • Multiple posting newcomer
  • *
  • Posts: 120
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #13 on: April 09, 2020, 07:40:12 am »
Please find attached file with step-by_step explanation.

Offline BlueHazzard

  • Developer
  • Lives here!
  • *****
  • Posts: 2850
Re: problem with "File/New/File..."
« Reply #14 on: April 09, 2020, 09:14:07 am »
Thank You!
This explains the error perfectly... Now lets try how i can reproduce this...